Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μήνυμα Περιφερειάρχη για ενότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού









Την υποχρέωση όλων, ώστε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να είναι ενωμένος μακριά από

προσωπικές επιδιώξεις, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό του στην Επετειακή Εκδήλωση για την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου.



Την ίδια επισήμανση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πάτρα, κατά την οποία η Ένωση Βορειοηπειρωτών Αχαΐας, τον τίμησε για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. «Να είστε ενωμένοι και να μην ξεχνάτε το γενέθλιο τόπο σας, τον οποίο και θα πρέπει να στηρίζετε με κάθε τρόπο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι εκείνο που προέχει είναι να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης που θα επιτρέψουν τον επαναπατρισμό των Βορειοηπειρωτών στις εστίες τους.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο διασυνοριακών προγραμμάτων, για την προώθηση κοινών δράσεων με τις Αλβανικές Αρχές και ιδιαίτερα με τους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου