Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Γιάννενα: Πληθαίνουν οι υποψηφιότητες







Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο 


του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών, δύο νέες υποψηφιότητες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των στελεχών του κεντροαριστερού χώρου.

«Ενεργά παρών στην πολιτική μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών», δηλώνει ο αντιδήμαρχοςΙωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας, όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοινώνοντας στην τοπική κοινωνία, πως στο πλαίσιο των διαδικασιών συγκρότησης ισχυρών ψηφοδελτίων, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Κινήματος Αλλαγής με στόχο να υπηρετήσει «την ενότητα, την διεύρυνση και την ανανέωση της προοδευτικής μας παράταξης».

Με πλούσια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Μανταλόβας, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τον δήμο αλλά και να υπερασπίζεται πολιτικά το σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής, με οποιοδήποτε ρόλο και τρόπο.
Στην ανακοίνωσή του αναδεικνύει δύο πολιτικά ζητήματα, την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, και την ανάγκη για μια κοινωνία ευκαιριών και όχι αποκλεισμών.
«Η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα συσσωρεύει συνεχώς αδιέξοδα, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Η ανεργία, η εξάρθρωση του παραγωγικού ιστού, η κοινωνική περιθωριοποίηση και εξαθλίωση μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας, η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πόλωση το διχασμό και την έλλειψη συνεννόησης του πολιτικού συστήματος, έχουν παγιώσει στην κοινωνία μας αισθήματα ανασφάλειας, απαισιοδοξίας και αβεβαιότητας για το μέλλον.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη, από μια «αντεπίθεση» κόντρα στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, από μια ρήξη με όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική την πόλωση και το διχασμό. Έχουμε ανάγκη από μια κοινωνία ευκαιριών και όχι αποκλεισμών.
Η χώρα μας χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο που να δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης, που να θέτει στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος τους νέους ανθρώπους που πληρώνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο το τίμημα των επιλογών του παρελθόντος.
Σε μια τέτοια, προσπάθεια που θα αφορά την επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης της κοινωνία μας, αλλά και την ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής, αξίζει να στρατευτούμε όλοι μας.
Γι΄ αυτό θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Κινήματος Αλλαγής για τη μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αναδημιουργίας ενός ισχυρού αυτόνομου προοδευτικού πόλου που μπορεί να εγγυηθεί την «επόμενη μέρα» την πολιτική σταθερότητα, την εθνική συνεννόηση, την προοδευτική διακυβέρνηση», τονίζει στην ανακοίνωσή του.
και ο βαγγέλης πήχας
Στη διάθεση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. για το ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων στις εθνικές εκλογές, έθεσε εαυτόν και ο Βαγγέλης Πήχας «πιστεύοντας ότι θα συμβάλλω τα μέγιστα, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, στην αναγέννηση και ενδυνάμωση της Κεντροαριστεράς», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Με έντονη συνδικαλιστική πορεία, ο κ. Πήχας υπήρξε, εκτός των άλλων, νομαρχιακός σύμβουλος Ιωαννίνων (2003 - 2006) και στη συνέχεια δήμαρχος του δήμου Παμβώτιδας, την περίοδο 2007-2010. Από το 2011 μέχρι το 2013, υπηρέτησε με απόσπαση στο γραφείο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας.
«Μέχρι σήμερα είμαι κοντά στην τοπική κοινωνία, αφουγκραζόμενος καθημερινά τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους», αναφέρει ο κ. Πήχας.
επτα μέχρι στιγμής
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτές του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, του αντιδημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόλα, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωτήρη Ζαρπαλά, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Νάστου και του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Ε. Ιωαννίνων, Στέφανου Ζούμπα.
Στην Άρτα ο Μ. Χριστοδουλάκης
Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος Αλλαγής (Καραϊσκάκη 19, 1ος όροφος, έναντι πρώην Ψαραγοράς), στις 20:30, παρουσία του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου και στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνέλευση του Γραμματέα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας και τις Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Με φόντο το νέο τοπίο που φέρνει ο «Κλεισθένης»
Στήριξη στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και στις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού προοδευτικού μετώπου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», δίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που σε αντίθεση με το ΚΙΝ. ΑΛ. Επιμένει να ρίχνει το βάρος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές και όχι εθνικές εκλογές.
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενθαρρύνει και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι οργανώσεις μας στο νομό, καθώς και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα σχήματα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης σύγχρονων προοδευτικών προγραμμάτων και των μέγιστων δυνατών διευρύνσεων και συγκλίσεων, ανάλογα και με τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε δήμο του νομού μας.
Τέλος, στον δήμο Ιωαννιτών στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού προοδευτικού μετώπου, στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαση την Κυριακή, με την παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου του Οργανωτικού Γραφείου Τάσου Πολιτίδη, της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη και των βουλευτών του νομού Χρήστου Μαντά και Γιάννη Καραγιάννη, με βασικό θέμα συζήτησης το νέο τοπίο που διαμορφώνει στην τοπική αυτοδιοίκηση η πρόσφατη ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκτιμά ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η ενίσχυση των δήμων με προσωπικό μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η αυξημένη χρηματοδότηση ιδιαίτερα των ορεινών και νησιωτικών δήμων, οι νέες δυνατότητες εκτέλεσης σημαντικών έργων στον τομέα της ύδρευσης / αποχέτευσης, το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και πολλά άλλα.
«Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη αποτύπωση και στους δήμους της περιοχής μας. Επισημαίνουμε ότι, εκτός των άλλων, στον δήμο Ιωαννιτών παραχωρήθηκαν προς αξιοποίηση το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Άσυλο Ανιάτων, οι στρατιωτικοί φούρνοι, οι παλαιές στρατιωτικές φυλακές, καθώς και άλλοι χώροι.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι λύθηκαν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα στην μεταμνημονιακή περίοδο να γίνουν πρόσθετες θεσμικές και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση στήριξης της Τ.Α. και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση.




epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου