Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Βγαίνουν παραπονούμενοι για το επίδομα




Για διακρίσεις μεταξύ των ένστολων που υπηρετούν στην ίδια περιοχή, αλλά αμείβονται 


διαφορετικά, καταγγέλλουν την πολιτεία οι αστυνομικές ενώσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας κα Φλώρινας, μετά την πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Άμυνας για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση έρχεται να ικανοποιήσει μόνο εν μέρει το αίτημα των στρατιωτικών της Ηπείρου για την χορήγηση του επιδόματος, που λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε παραμεθόριες περιοχές, αφήνοντας και πάλι απ’ έξω το προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, αφορά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί σε μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη).

Ωστόσο, οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μια «καταφανέστατη αδικία, καθώς εξαιρούνται του επιδόματος οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, εξέλιξη δυσμενής, η οποία δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ένστολων, που εργάζονται στην ίδια περιοχή, αμείβονται όμως διαφορετικά». Όπως σημειώνουν, το επίδομα αυτό δε θα λαμβάνουν, επίσης, οι υπηρετούντες στον νομό Κέρκυρας, παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραμεθορίου λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία.

«Καταγγέλλουμε, αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις, δηλώνοντας πως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές, που υπονομεύουν το συμφέρον των συναδέλφων μας, οι οποίοι, σε καιρούς κρίσης και μνημονίων, παρά τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς αλλά και τα μειωμένα κονδύλια που διατίθενται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχοντας φορτωθεί κυριολεκτικά στην πλάτη τους το μεταναστευτικό ζήτημα, επιτυγχάνουν με άμεσο για την σωματική τους ακεραιότητα κίνδυνο, να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα, ανταποκρινόμενοι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες του ελληνικού λαού», τονίζουν οι εκπρόσωποι των πέντε Ενώσεων, σε κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές, τους οποίους καλούν να συμβάλουν, ώστε να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία.

Μερική ικανοποίηση για τους στρατιωτικούς

Να δοθεί το επίδομα στο σύνολο των στρατιωτικών, που υπηρετούν στην παραμεθόριο, όπως ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου, για να αρθεί πλήρως η αδικία αυτή εις βάρος των στρατιωτικών, ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη μερική ικανοποίησή της μετά την απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, που υπηρετούν στις μονάδες προκαλύψεως της Ηπείρου και Μακεδονίας. «Το θέμα αυτό ήταν από τις πρώτες διεκδικήσεις της Ένωσής μας, το οποίο αναδείξαμε με συνεχείς επιστολές και ανακοινώσεις, που προκάλεσαν συνεχείς ερωτήσεις στην Βουλή αλλά και δημοσιεύματα, ενώ προκάλεσε και την ουσιαστική επέμβαση της Ομοσπονδίας μας (Π.ΟΜΕΝΣ.), που πρόσφατα ζήτησε την χορήγησή του», αναφέρουν.



agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου