Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ολ.ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Στεκόμαστε στο πλάι των οικογενειών που ματώνουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, στηρίζουμε τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την έλλειψη φοιτητικών εστιών, τα πανάκριβα εισιτήρια για τη μετακίνησή τους, για το δικαίωμά τους να σπουδάζουν.

Παρακολουθούμε όμως εκτός από τη Δημοτική Αρχή και τον ο κ. Ελισάφ, για το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης, να καλεί τους Γιαννιώτες να αντιληφθούν πόσο προσφέρουν οικονομικά οι φοιτητές και «να μην κερδοσκοπούν»! Αυτή τη θέση άλλωστε υιοθέτησαν και όλοι οι εκλεγμένοι και μη, υποψήφιοι στην υποτιθέμενη διαπαραταξιακή που έγινε πριν λίγες μέρες.

Αποδέχονται δηλαδή τη λογική ότι η μόρφωση είναι πανάκριβο εμπόρευμα, οι φοιτητές είναι «πελάτες» και αφήνουν λεφτά στην πόλη. Έχουμε πολλά να δούμε τις επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική τοποθέτηση του κάθε υποψηφίου.

Εμείς από την πλευρά μας, στηρίζουμε την κινητοποίηση των φοιτητών στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση των φοιτητών.

Είναι ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να καταδικαστούν οι πολιτικές που μπαίνουν εμπόδιο στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τη νεολαία να παλέψει για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα. Τα δικαιώματά τους να μη μπουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους με κριτήριο την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών. Με δυνατό ΚΚΕ παντού μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου