Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Στουρνάρας: Απειλεί με αντίποινα στην πρώτη κατοικία για την αποκάλυψη του θαλασσοδανείου;





Σε ευθεία απειλή κατά της κυβέρνησης προχώρησε μέσω πηγών της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας, συσχετίζοντας την αποκάλυψη την Τετάρτη για την ποινική δίωξη σε βάρος ..


στενού συνεργάτη του με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία κατατέθηκε με τροπολογία την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή.


Συγκεκριμένα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας, μιλώντας στο δελτίο του Open, αντιτείνουν ότι αυτό που φέρεται ως δάνειο είναι μπόνους που δόθηκε σε 220 στελέχη της εθνικής τράπεζας και διερωτώνται γιατί στους υπόλοιπους 219 δεν ασκήθηκε δίωξη κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κ. Πάσχα από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στην τράπεζα Αττικής.
«Ο κ. Πάσχας έχει διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε είχε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό δάνειο από καμία τράπεζα.
»Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση βγάζει μπροστά αυτό το θέμα αν και βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες έρευνες από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ είναι σε εκκρεμότητα το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Η τελευταία αναφορά σε «εκκρεμότητα του σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια» εκλαμβάνεται ήδη από πολλά στελέχη της κυβέρνησης ως ευθεία απειλή, καθώς το σχέδιο που κατατέθηκε θα περάσει από την κρησάρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως γίνεται για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται του τραπεζικού τους συστήματος το οποίο υπάγεται στο Ευρωσύστημα.
Με λίγα λόγια, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας συσχετίζουν μία ποινική υπόθεση ενός συνεργάτη του κ. Στουρνάρα με το εάν θα «περάσει» η εκκρεμότητα για τα κόκκινα δάνεια από τους εποπτικούς φορείς του τραπεζικού συστήματος.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου