Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Γυμναστου σαν αληθινός πολεμιστής-Βίντεο

Οι ηθοποιοί που αναπαριστούν γενναίους πολεμιστές στις ταινίες, έχουν ένα κοινό χαρακτιριστικό. Πολεμούν με σπαθί και γυμνάζονται για την προεταοιμασία τους με ασκήσεις εμπνευσμένες από αρχαία μέθοδο μαχητικής κατάρτισης,για μάχη ξίφος με ξίφος, η οποία προϋποθέτει τη χρήση ενός και μόνο εργαλείου: μια βαριοπούλα.

Ο Grant Weeditz, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής και δημιουργός του προγράμματος Body Architect and Mace Training, θεωρεί πως αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική όσον αφορά
στην επίτευξη της μέγιστης μυϊκής δύναμης των χεριών και αντοχής του πυρήνα του σώματος.
«Οι παραδοσιακές μορφές άσκησης προσφέρουν πολύ περιοριστικό εύρος κινήσεων», εξηγεί ο Weeditz. «Αντίθετα, η χρήση μιας βαριοπούλας εισάγει στην προπόνηση περιστροφικές δυνάμεις σε τρεις διαστάσεις, οδηγώντας σε μια λειτουργικότερη, σχεδόν ολιστική προπόνηση δύναμης, αντοχής και ελέγχου του σώματος».
Εν πρώτοις, ακούγεται εύκολο -μια βαριοπούλα ζυγίζει το μισό από μια τυπική μπάρα γυμναστηρίου. «Όμως, το να μπορείς να σηκώνεις ένα 10κιλο σφυρί πάνω από το κεφάλι σου για κάμποση ώρα, να τo ταλαντεύεις πλάγια και κάθετα και να τo χτυπάς με όση δύναμη μπορείς πάνω σε ένα λάστιχο τρακτέρ, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη πρόκληση από τις κλασικές επαναλήψεις με μια βαριά μπάρα στο γυμναστήριο», λέει ο Weeditz.
Παρακολούθησε στο παρακάτω βίντεο μια σειρά ασκήσεων ενδυνάμωσης και αντοχής με μια βαριοπούλα στα χέρια και συνέχισε με το επόμενο βίντεο, όπου η βαριοπούλα μετατρέπεται σε αληθινό όπλο εξόντωσης ενός θεόρατου λάστιχου τρακτέρ.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου