Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

«Έκοψαν» την Μπακογιάννη από υποψήφια για το Συμβούλιο της Ευρώπης...Απέτυχε να περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας...


Απέτυχε τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη να περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας εκλογής του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης,


καθώς η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του συμβουλίου αποφάσισε δώσει το «πράσινο φως» στους εν ενεργεία Υπουργούς Εξωτερικών και Αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας.


«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στη σημερινή ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», τόνισε σε σχετική της ανάρτηση στο Facebook η βουλευτίνα της ΝΔ, ευχόμενη παράλληλα καλή επιτυχία στα δύο πρόσωπα που πήραν το «εισιτήριο» για τη δεύτερη φάση.

«Η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να στείλει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, για τη β’ φάση της διαδικασίας εκλογής του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους και συγκεκριμένα τους εν ενεργεία Υπουργούς Εξωτερικών και Αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στη σημερινή ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο συναδέλφους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, επομένως, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη – μέλη», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Η σχετική ανάρτηση:
fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου