Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ…ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ




Η κατάσταση όπως φαίνεται έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα στην γαλλική πρωτεύουσα με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες…



Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο με Αλγερία του 1954-1962 ο Ε.Μακρόν έδωσε εντολή στο Στρατό να…

αναπτυχθεί για τη διατήρηση της τάξης σε γαλλικό έδαφος ενώ επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από γαλλικά χείλη καθώς αναπτύσσονται στους δρόμους 7.000 στρατιώτες με άδεια να ανοίξουν πυρ αν χρειαστεί κατά των «Κίτρινων Γιλέκων»!

Τα μέλη της επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης «Sentinel» αντέδρασαν λέγοντας πως «ο εχθρός δεν είναι ο λαός»!
«Αυτό είναι τρελό! Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν νεκροί»προειδοποιούν οι στρατιώτες και αξιωματικοί της ομάδας «Sentinel» τους οποίους κατεβάζει ο Ε.Μακρόν σήμερα στους δρόμους για τις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».
«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους διαδηλωτές με σφαίρες. Δεν είμαστε καν εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων.

Εμείς είμαστε στρατιωτικοί. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί για την διατήρηση της τάξης.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και φοβόμαστε αν συμβεί κάτι απρόοπτο και εμπλακούμε ενεργά. Διαθέτουμε μόνο αυτόματα όπλα» ανέφεραν μέλη της στρατιωτικής δύναμης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Benjamin Griveaux, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα στρατεύματα της «Sentinel», τα οποία περιπολούν τους δρόμους και προστατεύουν αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, χώρους λατρείας και άλλους χώρους που κινητοποιούνται για την αντιτρομοκρατική προστασία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015.
Ο Στρατηγός Bruno Leray τόνισε ωστόσο οτι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο οι ένοπλες δυνάμεις που θα περιφρουρούν την πόλη δε θα διστάσουν ακόμη και να ανοίξουν πυρ.

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι είναι πιθανή ακόμη και η χρήση των όπλων εφόσον δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς μια απειλή και φανερώνει το πόσο σοβαρή είναι πλέον η κατάσταση για το Παρίσι αλλά και ολόκληρη τη Γαλλία.
Ο Στρατηγός Bruno Leray είπε σχετικά:
«Οι διαταγές που έχουμε είναι συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές. Εχουμε διαφορετικά επίπεδα δράσης ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές. Εχουμε άδεια να ανοίξουμε και πυρ αν χρειαστεί, αν κινδυνεύσει η ζωή μας ή αν απειληθεί η ζωή αυτών που υπερασπιζόμαστε» ανέφερε στη Franceinfo.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου