Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Το ΚΑΠΗ Φιλιατών ξεναγήθηκε και φιλοξενήθηκε στην ενορία Κεστρίνης


Το ΚΑΠΗ Φιλιατών, ξεναγήθηκε και φιλοξενήθηκε στην ενορία Κεστρίνης, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019.Ειδικότερα ηλικιωμένοι/ες προσκύνησαν στο νέο περικαλλή ναό του Αγίου Μηνά, αλλά και στον παλαιό ναό του αγίου Μηνά, που είναι ταυτισμένος με την ιστορική ύπαρξη του χωριού.

Αυτό το μνημείο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καταβάλλει προσπάθειες, σε άριστη συνεργασία με τους ενορίτες, να το αναδείξει και λατρευτικά και αισθητικά. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πνευματικό κέντρο του ναού, που είναι ηλεκτροτεχνολογικά εξοπλισμένο και είδαν τη μεγάλη βιβλιοθήκη.


Στο χώρο του πνευματικού κέντρου σχεδιάζεται η δημιουργία εκθετηρίου παλαιών εκκλησιαστικών εγγράφων. Τους προσφέρθηκαν εδέσματα και, όπως δήλωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατών, ένιωσαν όμορφα και ικανοποιητικά κατά το πέρασμά τους από την ενορία Κεστρίνης.


Σταθερή άποψη του εφημερίου της ενορίας π. Ηλία Μάκου (πρεσβύτερου-θεολόγου) είναι ότι περισσότερο από παλαιότερα η κοινωνία χρειάζεται σήμερα την αλληλεπίδραση και την αλληλοϋποστήριξη, ώστε η ποιότητα ζωής τόσο των νεότερων όσο και των παλαιότερων να είναι καλή.


Είναι, λοιπόν, σημαντικό οι νέες γενιές να κατανοήσουν ότι οι ηλικιωμένοι δεν είναι απόκληροι αλλά χρήσιμοι για την οικογένεια και την κοινωνία.


Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι ικανότητες, οι εμπειρίες και οι γνώσεις, που έχουν αποκτήσει οι ηλικιωμένοι στη διάρκεια όλης τους της ζωής είναι πολύτιμες.


Προσπαθώντας να τους ενεργοποιήσουμε στην κοινωνική διαδικασία, τους κάνουμε να νοιώθουν χρήσιμοι και ζωντανοί και ταυτόχρονα βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι.
epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου