Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σε περιοδεία βρέθηκε χθες στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Ιωαννίνων της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ‘Ολυ Τσουμάνη.


Η υποψήφια του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «οι εργάτες του Δήμου στην αποκομιδή είναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας που οδηγεί σε υπερκέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν μπει πλέον στον κλάδο.



 Και σα να μην έφτανε ότι βγάζουν χρυσό απ τα σκουπίδια, το κράτος επιδοτεί τη δημιουργία του εργοστασίου ΑΣΑ και καθώς είναι με ΣΔΙΤ δίνουν και τα κέρδη από τη λειτουργία για τα επόμενα χρόνια.
Γι αυτό γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν οι αργίες και τα εργατικά δικαιώματα, όπως επιχειρήθηκε και στο 3ημερο της Καθαρής Δευτέρας και στο 3ήμερο της 25ης Μαρτίου»

Η υποψήφια Δήμαρχος ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα «από το γεγονός ότι παρά τις εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες, τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούσαν χθες, η Δημοτική Αρχή «ανέλαβε την ευθύνη» να βγουν στο μεροκάματο οι εργάτες πάνω στα απορριμματοφόρα, την ώρα που ήταν επικίνδυνο ακόμα και να περπατάει κάποιος μέσα στην πόλη. Το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι είναι εργοδοτικά εγκλήματα οι θάνατοι που καταγράφονται κάθε χρόνο στον κλάδο, όπως έχει γίνει και στο Δήμο Ιωαννιτών πριν μερικά χρόνια. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργάτες, τι δημοτική αρχή χρειάζονται» είπε και κάλεσε, στις εκλογές που έρχονται να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου