Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Tageszeitung: Ο Ερντογάν θέλει την Κωνσταντινούπολη μουσουλμανική μητρόπολη



Στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Αγία Σοφία θα μπορούσε να μετατραπεί σε τζαμί αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.

 

Όπως επισημαίνει "για περισσότερα από 1.000 χρόνια ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία των χριστιανών της Ανατολής, κάτι σαν τον Άγιο Πέτρο της Ορθοδοξίας. Μετά την κατάκτηση της
Κωνσταντινούπολης το 1453 έγινε το μεγαλύτερο τζαμί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το 1935 ο Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε το διαμάντι της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία του για περισσότερες θρησκείες".

Η εφημερίδα του Βερολίνου υπενθυμίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων δημοτικών εκλογών την Κυριακή και "προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία θέλει να μετατρέψει την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη σε μία παγκόσμια μουσουλμανική μητρόπολη. Στον υψηλότερο λόφο της πόλης χτίζεται ήδη το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας- ένα τζαμί προς τιμήν του Ερντογάν που θα χωράει 60.000 πιστούς και θα είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης".




Πηγή: Deutsche Welle
Από: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου