Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τρίτη και τελευταία διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
Στο πλαίσιο Ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ιωαννιτών, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ.  στο Κεντρικό Δημαρχείο Δήμου Ιωαννιτών, Αίθουσα 


Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ» θα πραγματοποιηθεί η  3η και τελευταία Δημόσια Διαβούλευση με τίτλο «Παρουσίαση πρώτης έκδοσης του ΣΒΑΚ του Δήμου Ιωαννιτών».


Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, με δηλώσεις της, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε φορείς, παρατάξεις και πολίτες τονίζοντας τη σημασία που έχει η παρουσία τους στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν οι μελέτες τα έργα αλλά και η κοστολόγησή τους στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ενώ θα ακολουθήσει η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου προκειμένου να κατατεθούν κι εκεί δημόσια προτάσεις που έχουν να κάνουν με το κόστος αλλά και την ιεράρχηση των έργων.

Παράλληλα, η κ. Βασιλείου, έκανε γνωστό πως πλέον τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έχουν θεσμοθετηθεί, αν και αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι, και εκτός από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν και αυτή τριών υπουργείων (Εσωτερικών, Υποδομών-Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας) προκείμενου να εφαρμοστούν.

«Η νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα αναθεώρησης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κάθε 5 έτη και πάντως, όχι αργότερα από την πάροδο δεκαετίας, εφόσον κρίνεται σκόπιμο, από τα πορίσματα εκθέσεων προόδου ή εφόσον προκύψουν νέα δεδομένα και εξελίξεις. Για το λόγο αυτό η συμμετοχή όλων μας στην τελευταία διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών είναι αναγκαία, γιατί μαζί θα καθορίσουμε τα έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου