Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σχόλιο των εκλεγμένων στελεχών του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου Ολ. Τσουμάνη, Κ. Κωτσαντή και Β. Ζιώβα.



Η απόφαση καταδίκης της επίθεσης σε ανήλικους Αφγανούς στην Κόνιτσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) Ηπείρου επιδιώκει:



Να συγκαλύψει τη δράση της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας, όταν από την πρώτη στιγμή, πληθώρα καταγγελιών από την τοπική κοινωνία την στοιχειοθετούν, όταν η ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ τον δραστών την υποδεικνύουν.
Αυτή η στάση ανοχής απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.

Να συσκοτίσει τα αίτια εκδηλώσεις αυτών των φαινομένων, όταν δεν αναδεικνύει τις ευθύνες ΝΑΤΟ και ΕΕ που στο όνομα της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού σπέρνουν πολέμους στην περιοχή, ξεριζώνουν λαούς απ'την πατρίδα τους.

Παράλληλα δεν καταγγέλλεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή και εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας της ΕΕ για το προσφυγικό, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και τους καταδικάζει να ζουν σε άθλιες συνθήκες ζωής, υπό την κηδεμονία ανεξέλεγκτων ΜΚΟ. Διαφορετικά, τα περί παραδόσεων "της φιλόξενης και πληγωμένης από τον ξενιτεμό περιοχής της Ηπείρου" είναι υποκρισία.

Είναι προφανές ότι το Π.Σ. στο όνομα της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού επιδιώκει να εκφράσει ετερόκλιτες δυνάμεις. Από τη μια, αθωώνει όλους εκείνους όπου με διάφορους τρόπους ρίχνουν νερό στον μύλο του εθνικισμού Από την άλλη, αφήνει ανοιχτό πεδίο σε δυνάμεις, προκειμένου να αξιοποιούν τέτοια περιστατικά στα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών -αντιρατσιστικών μετώπων.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί μέσα από το λαϊκό κίνημα, ώστε ο φασισμός να τσακιστεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε τον λαό της Ηπείρου να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες. Να αντιπαλέψουμε από κοινού το άδικο αυτό σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου