Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός ξεπέρασε τους 10.000 θανάτους στην Ευρώπη αλλά η εποχική γρίπη ξεπέρασε τους 60.000!



Μπορεί να προκαλεί δέος ο θάνατος περισσότερων από 10.000 ανθρώπων από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ενημερωτικό του 



σημείωμα για την εποχική γρίπη αποκαλύπτει ότι προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη!
«Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτείται μόνο ένα εμβόλιο για να μη νοσήσουν», δήλωσε πριν ημέρες ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Σε ότι αφορά τον κοροναϊό, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, το ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κορωναϊό είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα.
Ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη κρίνεται απαραίτητος και ας μην καταπολεμά τον κοροναϊό, γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί προστατεύει τον οργανισμό από την εποχική γρίπη εξασφαλίζοντας σε όποιον το έχει κάνει ότι δεν θα νοσήσει ταυτόχρονα και από τις δύο ασθένειες, κάτι που θα ήταν πολύ επιβαρυντικό για την υγεία του.
Στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται κατά περίπου 33% τη μέρα, ένδειξη ότι χώρες όπως η Ισπανία για παράδειγμα μπορεί να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η Ιταλία.
Χώρες όπως η Τουρκία, το Πακιστάν αλλά και το Λουξεμβούργο, δείχνουν ακόμα πιο απότομη εξάπλωση του ιού μετά την ανακοίνωση του 100ου κρούσματος.




pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου