Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Σαλβίνι: «Αν χρειαστούν 100 δισ. ευρώ πρέπει να τα δώσουμε»


Συνέντευξή του La Stampa έδωσε ο Ματέο Σαλβίνι, που τονίζει τη ανάγκη να δοθούν όσα χρήματα απαιτούνται, προκειμένου να σταματήσουν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό: «Χρειάζεστε εκατό δισεκατομμύρια;



Ας δώσουμε εκατό δισεκατομμύρια», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Όταν υπάρχουν χιλιάδες θάνατοι την ημέρα, τίποτα δεν έρχεται πρώτο. Πρόκειται για ένα τεράστιο, πραγματικό και επείγον πρόβλημα. Και έχει δύο διαστάσεις. Ένα υγειονομικό και ένα οικονομικό».

Ο Σαλβίνι ζητάει και από την Ιταλία να ακολουθήσει τον δρόμο που χαράσσουν άλλα κράτη: «Η υπόλοιπη Ευρώπη κινείται με τεράστιους αριθμούς, οπότε πρέπει να κινηθούμε πριν από αυτό. Φτάνουμε στην κοινωνική σύγκρουση μεταξύ εγγυημένης και μη εγγυημένης. Η αυστηρότητα και το μηδέν έχουν κάνει την Ιταλία τη χώρα με τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί την αλλαγή».

Και συνεχίζει ο Ιταλός ηγέτης: «Φυσικά, όταν διάβασα ότι ο υπουργός του Νότου ισχυρίζεται ότι πρέπει να βοηθηθεί η παράνομη εργασία, το αίμα μου παγώνει. Σε εμάς θα ζητούσαν άμεση σύλληψη για την υποκίνηση στο να διαπράξουμε έγκλημα. Η Cura Italia προβλέπει για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τις ποινές τους να φύγουν από τη φυλακή. Αντίθετα, οι προσβολές πετούν εδώ είναι σαν να βρέχει. Παράλογο».


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου