Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Aρχισαν τα "όργανα": Βίαιη συμπλοκή μεταναστών με Έλληνες στη Ρόδο

Xαμός πριν από λίγο έξω από τον χώρο των πρώην Σφαγείων της Ρόδου. Άγρια συμπλοκή πραγματοποιήθηκε μεταξύ μεταναστών και Ελλήνων εν μέσω της πανδημίας.Σύμφωνα με πληροφορίες από ...αναγνώστες της σελίδας μας, η συμπλοκή ξεκίνησε μετά από επιθετικές κινήσεις ομάδας μεταναστών κατά των κατοίκων της Ρόδου, κοντά στην περιοχή του λιμανιού, ωστόσο άλλες πληροφορίες επισημαίνουν πως ομάδα 30 Ελλήνων ήταν αυτή που έριξε τις πρώτες "σπίθες".

Το κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν αποδείξει πως είναι ανίκανες να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση στο εσωτερικό της χώρας και πλέον η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών απειλείται. Θα δούμε κινήσεις για βελτίωση των συνθηκών εντός της χώρας;Η αστυνομία κλήθηκε για να ηρεμήσει τα πνεύματα, άλλα όλα δείχνουν πως η κρίση στα νησιά κλιμακώνεται και οι συνέπειες για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι απρόβλεπτες.
Καλώς φυλάσσονται τα σύνορά μας - γεγονός που θα έπρεπε να έχει συμβεί από το 2015 - αλλά και η κατάσταση στο εσωτερικό, και ιδιαίτερα στα νησιά, είναι εξίσου κρίσιμη.
To περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά από τις κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές, αφού η υβριδική επιχείρηση της Τουρκίας στον Έβρο στιγματίστηκε από πλήρη αποτυχία και μετατράπηκε σε ένα ακόμα φιάσκο για τις φιλοδοξίες του καθεστώτος Ερντογάν.
Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το Πενταπόσταγμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και αλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους.
Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές αλλά και τον υπόλοιπο Έβρο.
Οι υποψίες πως οι τουρκικές ενέργειες στον Έβρο αποτελούν αντιπερισπασμό για κλιμάκωση της επιθετικότητας στα νησιά του Αιγαίου ενισχύονται πλέον, καθώς μετά τις πολλαπλές ήττες σε κάθε μέτωπο, ο Ερντογάν επιχειρεί να εκτονώσει την εσωτερική δυσαρέσκεια μέσω των παράνομων διεκδικήσεων στην Ελλάδα. Και το καλύτερο "όπλο" του πλέον αποτελεί η μεταναστευτική κρίση, καθώς μεταξύ των προσφύγων αναμειγνύονται και στελέχη των τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Φυσικά δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν η επιθετικότητα των μεταναστών στα νησιά σχετίζεται με την Τουρκία και δεν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να λα΄βουμε όλοι υπόψιν πως με τον Τούρκο πρόεδρο σε κατάσταση απελπισίας, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

pentapostagma


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου