Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Καστανιές: Χαμός και φωτιές στο δάσος πίσω απ’ τον φράχτη στην τουρκική πλευρά (ΒΙΝΤΕΟ)
Χαμός επικράτησε στις Καστανιές μετά απ’ τα μεσάνυχτα και τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις αστυνομίας και στρατού, όταν ξέσπασαν φωτιές στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πίσω από τον πρόχειρο προστατευτικό φράκτη και μέσα στο δάσος.Οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι ακόμα συγκεχυμένες και αν αυτή οφείλεται στις φωτιές που ανάβουν συχνά οι λαθρομετανάστες που παραμένουν στο σημείο για να ζεσταθούν λόγω του έντονου κρύου που επικρατεί.

Πάντως, όπως θα δείτε και στο βίντεο που είναι από την ελληνική πλευρά περίπου στις 2 τα ξημερώματα, δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται συνέχεια σε επιφυλακή, πήραν αμέσως θέσεις και όλοι τέθηκαν σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να επέμβουν, σε περίπτωση που επιχειρηθεί προσπάθεια ομαδικής παραβίασης των συνόρων μας.


Antonis MACHERIDIS @amacheridisALERT !!!#Εβρος ΤΩΡΑ ...

Φωτιά στον καταυλισμό των λαθρομεταναστών .
Οι Ελληνικές δυνάμεις σε επιφυλακή !!!


17
1:52 π.μ. - 27 Μαρ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα στην περιοχή του δάσους των Καστανεών όλους τους λαθρομετανάστες που βρισκόταν στον πρόχειρο καταυλισμό σε διάφορα σημεία κοντά στον φράχτη, με σκοπό στη συνέχεια να τους απομακρύνουν και γι’ αυτό αυτοί έβαλαν φωτιές ως αντίδραση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ΜΚΟ στα social media και τα οποία βρίσκονται από την τουρκική πλευρά, αναφέρουν πως χθες άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής γκρέμισαν πολλά από τα πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί εκεί το τελευταίο διάστημα και πως μετανάστες αποφασίστηκε να οδηγηθούν οδηγήθηκαν με λεωφορεία στην ενδοχώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει και την Τουρκία.


Robert Lagueux@BobLagueuxFire pt2 #Evros #Greece #GreekBorder #IStandWithGreece #HoldTheLine #Greece_under_attacκ


16
2:35 π.μ. - 27 Μαρ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Robert Lagueux

Όμως και άλλη φορά κυκλοφόρησαν τέτοια σενάρια από τα τουρκικά ΜΜΕ και επικαλούνταν δηλώσεις μελών ΜΚΟ, που όμως διαψεύστηκαν απ’ τις εξελίξεις, αφού κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά αντίθετα έγονε… αλλαγή κόσμου στην.. γραμμή κρούσης που κάνει τις επιθέσεις στις ελληνικές δυνάμεις. Αν τώρα οι τουρκικές Αρχές, επιδιώκουν την απομάκρυνση μεγάλης μερίδας μεταναστών και προσφύγων από το Παζαρκουλέ, στο τουρκικό Τελωνεόο απέναντι από τις Καστανιές, θα αποδειχθεί τις επόμενες ώρες.

evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου