Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Να επιβληθει ΤΩΡΑ διατιμηση σε ΟΛΑ τα προιοντα....«Σπάνε» τα τηλέφωνα στο 1110 για καταγγελίες αισχροκέρδειας


Με αφορμή τις εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών στο 1110 για αισχροκέρδεια εν μέσω της πανδημίας, μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από ..στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ελέγχους στην αγορά με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου.
Έως την Κυριακή οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας στην υπηρεσία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έφτασαν περίπου τις 300.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, το 48% από αυτές αφορούσε αυξημένες τιμές για μάσκες προστασίας, το 47% για αντισηπτικά και το 4% για γάντια. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τη δράση των μεικτών κλιμακίων «συμμαχία ευθύνης», προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και οι πολίτες θα ενωθούν με σκοπό να σταματήσει η αισχροκέρδεια.
«Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων, όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, συχνά αμφίβολης ποιότητας, και τα διαθέτουν σε τιμές αυξημένες ακόμη και κατά 400%. Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 εντατικοποιούμε τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς» δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι στον αριθμό 1110 οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ζητούν, χωρίς χρέωση, να ενημερωθούν περαιτέρω αναφορικά με τον κορωνοϊό, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και να αναφέρουν περιπτώσεις ατόμων που χρήζουν υποστήριξης. Οι εθελοντές γιατροί που το λειτουργούν χαρακτηρίζουν την υπηρεσία «μαξιλάρι απορρόφησης των κραδασμών», ώστε να μην επιβαρύνεται το σύστημα Υγείας.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου