Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας
H στρατιωτική εισβολή του Ερντογάν στη Συρία και η ενεργός υποστήριξη των ακραίων ισλαμιστών μαχητών, οδήγησαν τελικά σε τελεσίγραφο των ίδιων ενάντια στην Τουρκία,αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.Στο πλαίσιο της άρνησης των τουρκικών αρχών να καταβάλουν σε συριακές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες και μαχητές τα χρήματα που τους οφείλουν, οι τελευταίες έδωσαν ένα τρομερό τελεσίγραφο στον Ερντογάν, απειλώντας όχι
μόνο να καταλάβουν την περιοχή της Αλεξανδρέττας μαζί με τον συριακό στρατό, αλλά και να την προσαρτήσουν στη σύνθεση του επίσημου συριακού κράτους στο οποίο θα... ξαναγυρίσουν.

Είναι γνωστό ότι μια μέρα πριν ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τουλάχιστον 40 φιλότουρκους μαχητές στη Συρία οι οποίοι συμμετείχαν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, απαιτώντας την πληρωμή τους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Ο λόγος για τη σύλληψη των φιλότουρκων Τζιχαντιστών ήταν οι εκκλήσεις των ίδιων ότι θα στραφούν προς την πλευρά του Συριακού στρατού και θα καταλάβουν μαζί την περιοχή της επαρχίας Χατάι (την οποία βούτηξαν οι Τούρκοι το 1939) και θα την προσαρτήσουν στο έδαφος της Συρίας μαζί και με τους Κούρδους.
Ο Άσαντ ως γνωστόν έχει κάνει διαρκή ανοικτή πρόσκληση στους φιλότουρκους Σύρους ισλαμιστές, να αποδοκιμάσουν την Τουρκία και να ενταχθούν στον συριακό στρατό δηλώνοντας, όμως, πίστη στον ίδιο.

"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν περίπου 40 αγωνιστές του SNA, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην πόλη Ras al-Ain. Οι μαχητές απαίτησαν την καταβολή του καθυστερημένου μισθού και την εναλλαγή με άλλες μονάδες που βρίσκονται στην επαρχία του Χαλεπίου", αναφέρει εφημερίδα Herald of Damascus.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό μεταξύ των Σύρων μαχητών και της Τουρκίας, διότι και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που βρίσκονται στο Χαλέπι και το Idlib ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να καταλάβουν την επαρχία Hatay, την οποία έχει καταλάβει παρανόμως η Τουρκία, αν δεν πληρωθούν, ενώ οι δυνάμεις τους αριθμούν περίπου 80-90 χιλιάδες άτομα προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου