Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό και το νοσοκομείο Άρτας - Εργάζονται πλέον ιδιώτες γιατροί
Mετά την Καστοριά και το νοσοκομείο της Άρτας εκπέμπει τις τελευταίες ώρες συναγερμό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του καθώς λειτουργεί χωρίς προστατευτικές μάσκες, στολές και με τη βοήθεια ιδιωτών ιατρών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ..ότι απαιτούνται από 36 έως 48 ώρες για να φτάσουν τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό στην Άρτα, δημιουργώντας πρόβλημα στην όλη λειτουργία του νοσοκομείου. Αυτός είναι και ο λόγος που 39 μέλη του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου Άρτας-εκ των οποίων 11 γιατροί-βρίσκονται από την Πέμπτη σε καραντίνα.
Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς ήρθαν σε επαφή με ασθενή με χρόνιο νόσημα, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο για την συνηθισμένη αγωγή του. Ωστόσο ο τελευταίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δύο μέρες μετά την νοσηλεία του με αποτέλεσμα να ελέγχονται εάν έχουν μολυνθεί όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως νοσοκομείο. Στέλναμε τα δείγματα στο Παστέρ, ενώ εδώ και μικρό χρονικό διάστημα τα στέλνουμε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας τα αποτελέσματα καθυστερούν και στην Άρτα φτάνουν σχεδόν μετά από 48 ώρες. Αυτό το μεσοδιάστημα εγκυμονεί κινδύνος για όλο το νοσοκομείο όσα μέτρα ασφαλείας και αν πάρει το προσωπικό» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Άρτας, Λεωνίδας Γεωργούσης
του Τίμου Φακαλή
Σύμφωνα με πληροφορίες από Δευτέρα αναμένεται και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων να δέχεται ύποπτα δείγματα κορονοϊού προς εξέταση καθώς μέχρι σήμερα αν και έχει τα απαραίτητα μηχανήματα δεν έχει αντιδραστήρια για να πραγματοποιήσει τα τεστ.
Όπως εξηγεί στο ethnos.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Άρτας στο νοσοκομείο παρατηρείται έλλειψη προστατευτικών μασκών ενώ δεν υπάρχουν ούτε οι στολές που θα πρέπει να φορά το υγειονομικό προσωπικό στην περίπτωση αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού. «Μέχρι τώρα η κατάσταση είναι ελέγξιμη. Ωστόσο αν βρεθεί κάποιο νέο θετικό κρούσμα τότε θα ξεκινήσουν τα προβλήματα καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου μέχρι να φτάσουν τα αποτελέσματα θα είναι απροστάτευτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Δύο ιδιώτες παθολόγοι και ένας πνευμονολόγος έχουν επιστρατευθεί στο νοσοκομείο της Άρτας ενώ μέχρι να τελειώσει η καραντίνα των γιατρών θα συνδράμουν συνάδελφοι από τα ορεινά κέντρα υγείας της περιοχής. «Είμαστε όλοι μαζί στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Όλοι υπηρετούμε το σύστημα υγείας. Όλοι υπηρετούμε τον συνάνθρωπό μας απ΄ όποια θέση και αν βρισκόμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Βαγγέλης Χαρμπής με αφορμή την συνδρομή ιδιωτών γιατρών για να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό.pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου