Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας: Αυτές είναι οι κινήσεις κλιμάκωσης από τις 12 Σεπτεμβρίου


Τη δική του ερμηνεία για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Λάμπρου Tuning Solutions Συνεργείο αυτοκινήτων - 5ο χλμ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΟΝΙΤΣΑΣ Ιωάννινα ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ - ΤΗΛ : 2651 060690

Με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και πολλά κυβερνητικά στελέχη της χώρας μας να διαμηνύουν πως δεν θα διεξαχθούν οι διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, παρουσιάζει τη δική του σκοπιά σχετικά με τους λόγους που κλιμακώθηκε η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και γιατί επιδεινώθηκαν οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, σε αρχείο έξι σελίδων με τίτλο: «Τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος από τις 12 Σεπτεμβρίου» και σχετικές φωτογραφίες, η Τουρκία δίνει τη δική της εξήγηση για τους λόγους κλιμάκωσης.

Mάλιστα, στον λογαριασμό του στο Τwitter, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας έχει επισυνάψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (European External Action Service), τον Ζοζέπ Μπορέλ, τον Σαρλ Μισέλ και το Ευρωπαϊκό Συβούλιο.

Escalatory Steps of Greece in the Eastern Mediterranean and the Aegean Sea since 12 September 2020.@StateDept @eu_eeas @JosepBorrellF@eucopresident@eucouncilhttps://t.co/qdbWwPjMfG

— Turkish MFA (@MFATurkey) October 13, 2020

​Όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Το Oruc Reis έφτασε στο λιμάνι της Αττάλειας στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 για εργασίες ρουτίνας και επανεφοδιασμού. Μαζί με το Oruc Reis, επέστρεψαν και τα πλοία του Ναυτικού μας που το συνόδευαν για σκοπούς αυτοάμυνας, σε πρόγραμμα συντήρησης επίσης. Αμέσως μετά την επιστροφή του Oruc Reis, η Ελλάδα ανέπτυξε ναυτικές δυνάμεις στο νησί του Καστελλόριζου στις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Διάφορες δυνάμεις εξακολουθούν να σταθμεύουν στο Καστελλόριζο από τότε».

Στη συνέχεια, η Άγκυρα αναφέρει πως από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου «Ελλάδα και ΗΠΑ διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Δυτική Θράκη όπου ζει η τουρκική μειονότητα της Ελλάδας. Τα τανκς Leopard των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τα αμερικνικά τανκς M1 Αbrams διεξήγαγαν ασκήσεις κοντά στο Πετροχώρι, χωριό στην Ξάνθη» και παρά τις τουρκικές εκκλήσεις για ματαίωση των ασκήσεων σε μια περίοδο με ένταση, «η άσκηση προχώρησε κανονικά».

Κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις στην Ξάνθη

https://sputniknews.gr/tourkia/202010138540675-tourkiko-YpeX-kata-tis-elladas-autes-einai-oi-kiniseis-klimakosis-apo-tis-12-septemvriou/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου