Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Αξιωματούχος ΠΟΥ: Σταματήστε να κλειδώνετε τις χώρες.




Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) φαίνεται ότι προχώρησε στην αναθεώρηση της αρχικής του θέσης, για την αντιμετώπιση του COVID-19, αφού κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να σταματήσουν να «κλειδώνουν» τις χώρες και τις οικονομίες τους.

Ο Δρ David Nabarro, ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19, μιλώντας στον Spectator, ζήτησε από τους ηγέτες του κόσμου να σταματήσουν να «χρησιμοποιούν το lockdown, ως την κύρια μέθοδο ελέγχου του κορωνοϊού». Ισχυρίστηκε επίσης ότι το μόνο πράγμα που επιτεύχθηκε είναι η φτώχεια.

Το μήνυμά του αξιωματούχου του ΠΟΥ είναι έγκαιρo και επίκαιρο, καθώς ένας αριθμός παγκοσμίου φήμης επιδημιολόγων συγκεντρώθηκε νωρίτερα αυτές τις μέρες, ζητώντας, μέσω της Διακήρυξης του Γκρέιτ Μπάρινγκτον, τον τερματισμό των πολιτικών του lockdown, τονίζοντας ότι «προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά» και προτείνοντας μια προσέγγιση, που αποκαλείται ως «Εστιασμένη Προστασία» (Focused Protection)».

«Το lockdown έχει μόνο μια συνέπεια, που δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε και αυτή είναι ότι κάνει τους φτωχούς ανθρώπους, πολύ φτωχότερους», τόνισε στην εκπομπή του Andrew Neil, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, Δρ Nabarro.

«Εμείς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υποστηρίζουμε τον εγκλεισμό ως το πρωταρχικό μέσο ελέγχου αυτού του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η μόνη φορά που πιστεύουμε ότι δικαιολογείται ένα lockdown είναι για να «αγοράσετε» χρόνο, για να αναδιοργανώσετε, να ομαδοποιήσετε εκ νέου, να εξισορροπήσετε τους πόρους σας, να προστατεύσετε τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας σας που έχουν εξαντληθεί, αλλά σε γενικές γραμμές μάλλον δεν θα το κάναμε», σημείωσε ο Δρ Nabarro.

Η κύρια κριτική του Δρος Nabarro για τα lockdown αφορά τον παγκόσμιο αντίκτυπο, εξηγώντας πως φτωχότερες οικονομίες είχαν επηρεαστεί έμμεσα.

«Κοιτάξτε τι συνέβη στην τουριστική βιομηχανία στην Καραϊβική, για παράδειγμα ή στον Ειρηνικό, επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν τις διακοπές τους», είπε. «Κοιτάξτε τι συνέβη στους μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο… Κοίταξτε τι συμβαίνει στα επίπεδα φτώχειας. Φαίνεται ότι ενδέχεται να έχουμε διπλασιασμό της παγκόσμιας φτώχειας, έως τον επόμενο χρόνο. Μπορεί να έχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό του παιδικού υποσιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστκά.

Αντ 'αυτού, ο Δρ Nabarro υποστηρίζει μια νέα προσέγγιση, για τον περιορισμό του ιού.

«Και έτσι, πραγματικά απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το lockdown ως την κύρια μέθοδο ελέγχου σας. Αναπτύξτε καλύτερα συστήματα για να το κάνετε. Εργαστείτε μαζί και μάθετε ο ένας από τον άλλο», υπογράμμισε ο Δρ. Nabarro.




philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου