Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: Κλειστά τα σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου


Παράθυρο για λειτουργία, εκκλησιών, λιανεμπορίου και κομμωτηρίων αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 



Τα sms θα συνεχίσουν να ισχύουν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παρατεταμένο lockdown, έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα. Ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει σχετική σταθεροποίηση αλλά η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Είπε ακόμα ότι με τόσο αριθμό διασωληνωμένων και τόσων ασθενών σε ΜΕΘ υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Με αυτά τα δεδομένα, είπε ότι η επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.
Τι θα είναι κλειστό έως τις 7 Ιανουαρίου 2021

Όπως ανακοίνωσε: Κλειστά έως τις 7 ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί θα είναι: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή όπως πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), χιονοδρομικά κέντρα. Θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.


Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία αλλά και και η ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.
Τι θα ισχύει για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.


Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.
Παράθυρο για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Είπε ακόμα ότι για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είπε ακόμα ότι θα γίνει συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ερωτηθείς για θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία και τι θα γίνει είπε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αλλά τόνισε ότι υπάρχει μια συζήτηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Είπε ακόμα ότι και στην περίπτωση που θα επιτραπεί η λειτουργία τομέων του λιανεμπορίου τα sms θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Τόνισε ακόμα ότι η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι ένα ακόμα στοίχημα. Για τις γιορτές των Χριστουγέννων έθεσε όριο μέχρι 9 άτομα.
Πως θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα

Σημειώνεται ότι από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου