Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Μεγάλη ανατροπή για την αγορά ενόψει Χριστουγέννων – Πέτσας: “Ενδεχομένως να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές”


Οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά πως το λιανεμπόριο θα άνοιγε με αυστηρούς κανόνες στις 14 Δεκεμβρίου, κατόπιν 21 Δεκεμβρίου αλλά όπως φαίνεται τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά 


καθώς όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ραδιόφωνο του ALPHA υπάρχει διχογνωμία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων.
Περιγράφοντας τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς ο κ. Πέτσας είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό και η κατάσταση δεν αποσυμφορίζεται.

Αυτό, όπως εξήγησε, είναι αυτό που κάνει ειδικούς και κυβέρνηση να είναι επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε άνοιγμα. Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrod’s, συμπλήρωσε.


Όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν, ωστόσο, λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις, είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ζήτησε ακόμα να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

Έκανε λόγο ακόμα για μια «αχτίδα αισιοδοξίας» που εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά την περίοδο της πανδημίας με τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για μια «ασπίδα προστασίας» που θα δημιουργηθεί.

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής και την αντίδραση της ΕΕ για την Τουρκία ο κ. Πέτσας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να φύγει από τις Βρυξέλλες αν δεν πάρει κάτι από τις τρεις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς: την επέκταση των κυρώσεων για πρόσωπα που έχουν αποφασιστεί από τις 19 Οκτωβρίου, την επέκταση του εύρους των κυρώσεων και το εμπάργκο όπλων.

https://www.libre.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου