Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ετοιμαστειτε σε λιγες μερες το ιδιο θα κανει και ο ΚΟΥΛΗΣ απο εκει παιρνει εντολες...Η Γερμανία σε αυστηρό lockdown – Κλείνει τα πάντα η Μέρκελ



Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αυστηρότερου lockdown επιβεβαιώνεται στη Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη και έως τις 10 Ιανουαρίου κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία.

Χθες βράδυ ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν ανέλαβε να διαπραγματευτεί το έγγραφο με τα μέτρα επί του οποίου συμφώνησαν το ομοσπονδιακό κράτος και τα κρατίδια. Κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, ο χρόνος έναρξης της ισχύος των μέτρων. Κάποια κρατίδια πάντως, όπως η Σαξονία, θα κλείσουν τα καταστήματα ήδη από αύριο Δευτέρα (14.12.2020), ενώ η κυβέρνηση της Βαυαρίας είχε ζητήσει τα νέα, αυστηρά μέτρα να τεθούν σε ισχύ πριν από την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ήδη χθες ότι για τα καταστήματα που θα κλείσουν θα προβλεφθούν αποζημιώσεις στο 75% του τζίρου της αντίστοιχης περσινής περιόδου, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις εστίασης και τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού που έκλεισαν τη 2η Νοεμβρίου. Ο τζίρος του Δεκεμβρίου για το λιανεμπόριο ωστόσο είναι συνήθως ιδιαίτερα υψηλός, μπορεί να φθάσει έως ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική έναρξης των εμβολιασμών, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επισήμως η σχετική οδηγία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το εμβόλιο θα προσφερθεί πρώτα στους πολίτες άνω των 80 ετών, σε όσους ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι υπουργοί και κάποιοι από τους στενότερους συνεργάτες τους βρίσκονται, σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, στην προτεραιότητα 5, ενώ οι βουλευτές κάτω των 60 και χωρίς προϋπάρχουσα νόσο θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα με τον γενικό πληθυσμό.

Σήμερα όμως, αποκαλύπτει η εφημερίδα Βild, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με επιστολή του προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, διατυπώνει το αίτημα οι 709 βουλευτές να εμβολιαστούν συντομότερα.

fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου