Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακές Συναντήσεις για την Τρίτη Ηλικία


Ένα από τα σημαντικότερα παρεπόμενα της παγκόσμιας πανδημίας που γνωρίζει η ανθρωπότητα στη διάρκεια του τελευταίου έτους είναι η κοινωνική απομόνωση και το αίσθημα μοναξιάς που βιώνουν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. 




Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης στάθηκε αρωγός των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προσπαθώντας μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες να καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησαν οι καινούριες συνθήκες και ο νέος τρόπος ζωής.

«Η κοινωνική απόσταση δεν σημαίνει και κοινωνική απομόνωση», το μήνυμα αυτό επιθυμεί να μεταδώσει ο Δήμος Ιωαννιτών στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας μέσω της οργάνωσης εβδομαδιαίων διαδικτυακών συναντήσεων. Έτσι, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) προγραμματίζει διαδικτυακές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα που σχετίζονται με την Τρίτη ηλικία και ωφελούμενους των ΚΑΠΗ.

Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε θέματα που τους αφορούν και στην άμβλυνση της μοναξιάς που μπορεί να βιώνουν.Η πρώτη πιλοτική συνάντηση με θέμα: «Η πρόληψη των πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία» θα προβληθεί μέσω του YouTube στο κανάλι του Δήμου (Δήμος Ιωαννιτών), σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου