Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

“Ούτε δικοί του ούτε του πατερά του".




Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη για τους ΣΜΑ που τους έφτιαξε η Περιφέρεια, άρα πρέπει να εμπλακεί και στη διαχείριση τους, σε αντίθεση με τους 


Δήμους που τους βρήκαν έτοιμους και γι αυτό συζητάνε τόσο καιρό και δεν μπορούν συνεννοηθούν για τη διαχείριση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι: 
«Ο κ. Περιφερειάρχης επιμένει να ξεχνά ότι οι ΣΜΑ έγιναν από χρήματα του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα ξανακληθεί να πληρώσει είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω της Περιφέρειας, σε περίπτωση που η Ε.Ε. επιβάλλει πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στον κ. Περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ, για τον "κεφαλικό φόρο" που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί, με όρους βέβαια που οι Δήμοι αποδέχτηκαν.

Τώρα που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι που ετοιμάζονται να τους πάρουν, προτιμήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου για φοροεισπράκτορα και όχι τους Δήμους. Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγή στο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ που κινεί μια σειρά Δημάρχων που έχουν δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο να εφευρίσκουν "προβλήματα χημείας" όπως ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ή άλλους επαναστατικούς λεονταρισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Ζίτσας, για να λύσει δήθεν το πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ως μη όφειλε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου