Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα..


Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, η Περιφέρεια έχει παρέμβει σε κάθε ποταμό, παραπόταμο και τάφρο, «δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για να μην έχουμε πλημμύρες.

Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι: 

· Στη δημοπράτηση μελέτης 2. 7 εκ. ευρώ για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

· Στην αποκατάσταση των ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας ( Τούση και Καρυδά) τα οποία παίρνουν το δρόμο υλοποίησης, μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». 

· Για την Ηγουμενίτσα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο αξίας περίπου 4,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε με μελέτη του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

· Στην Άρτα καθαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ρέμα Μπούση και πλέον είναι δυνατή η εκπόνηση μελετών για οριστικές λύσεις.

Επίσης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις της Περιφέρειας αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Χρηματοδότηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας

Την εγγραφή της πίστωσης των 570.000 ευρώ για βελτίωση των κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου Πρέβεζας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου