Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Καυσωνας στην Ευρωπη....



Με ακραίο κύμα καύσωνα είναι αντιμέτωποι τις τελευταίες μέρες η δυτική Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες τόσο στην Ισπανία όσο και στη Γαλλία να έχουν σπάσει ρεκόρ, ασκώντας πίεση σε νοσοκομεία και δίκτυα ενέργειας.

Οι... Γάλλοι αξιωματούχοι προβλέπουν ότι σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Παράλληλα, επιστήμονες προειδοποιούν, όπως αναφέρει το BBC, ότι η κλιματική αλλαγή κάνει τις περιόδους έντονης ζέστης να "χτυπούν" πλέον συχνότερα και νωρίτερα μέσα στο έτος, ενώ είναι και εντονότερες.

Η Γαλλία βιώνει τον πιο μεγάλο καταγεγραμμένο καύσωνα στη χώρα από τότε που υπάρχει αρχείο καταγραφής, δηλαδή το 1947, ανακοίνωσε η μετεωρολογική της υπηρεσία.

Από την άλλη, αγρότες στην Ιταλία προειδοποίησαν για τον αντίκτυπο της ξηρασίας στις σοδειές τους, με τη στάθμη του νερού στον ποταμό Πάδο να έχει μειωθεί σχεδόν κατά τα τρία τέταρτα σε σύγκριση με τους μέσους όρους της εποχής.

Στην Ισπανία, οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές στην Καταλονία οι οποίες ξέσπασαν εν μέσω καύσωνα.


Κόσμος βρίσκει καταφύγιο από τη ζέστη σε παραλία της νοτιοδυτικής Γαλλίας APΠαιδιά παίζουν με το νερό σε συντριβάνι στη Μαδρίτη APΠαιδιά παίζουν σε σιντριβάνι στο Λονδίνο APΓυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία στο Παρίσι APΤουρίστες αναζητούν νερό στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης APΣκύλος τινάζει το νερό από πάνω του μετά από "βουτιά" στον Τάμεση APΚόσμος βρίσκεται για μπάνιο στον Ατλαντικό ωκεανό, στη νοτιοδυτική Γαλλία APΜικροί και μεγάλοι δροσίζονται σε συντριβάνι στη Μαδρίτη APΆνδρας δροσίζεται σε σιντριβάνι στη Μασσαλία AP

fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου