Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Περίεργα παιγνίδια του τουρκικού προξενείου με βουλευτές και δήμαρχους στην Κομοτηνή




Ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής να δώσει «γραμμή» στη μειονότητα για να μην ξαναψηφίσουν τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντερ Μουμίν «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Ποιος είναι ο Αχμέτ Ιλχάν ο θαρραλέος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που καταγγέλλει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ότι ενσπείρει την διχόνοια στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και γι αυτό στοχοποιείται από τους μηχανισμούς της Άγκυρας.

Ο 54χρονος δικηγόρος είναι μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 2015. Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την Νέα Δημοκρατία το 2004, το 2012 πέρασε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, εν συνέχεια στο ΠΟΤΑΜΙ και κατέληξε στο ΚΙΝΑΛ έχοντας την απόλυτη προστασία του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μια ομάδα νέων στελεχών, ως αντίβαρο της επιρροής του ΠΑΣΟΚ στον μειονοτικό πληθυσμό της περιοχής επιστρατεύθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 όπου και έλαβε 13.486 ψήφους με αποτέλεσμα εκ της ίδρυσης της ΝΔ να γίνει ο πρώτος-και τελευταίος- βουλευτής προερχόμενος από την μειονότητα.
Οι σταυροί στις εκλογές

Στις εκλογές του 2007 αύξησε τη δύναμή του σε 15.076 ψήφους, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2 από τις 3 έδρες του νομού ενώ από τη Νέα Δημοκρατία έδρα κέρδισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 15.439 ψήφους.

Στις εκλογές του 2009 έλαβε 8.323 σταυρούς, αλλά και πάλι δεν εκλέχτηκε αφού ο Στυλιανίδης κέρδισε την έδρα που πήρε η Νέα Δημοκρατία με 12.056 σταυρούς προτίμησης. Την ίδια χρονιά μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όπου συγκέντρωσε 11.207 ψήφους και ήρθε δεύτερος μόνος του ουσιαστικά πίσω από το ΠΑΣΟΚ αλλά το κόμμα του κέρδισε μόνο το 2,56% των ψήφων σε πανελλαδικό επίπεδο (κάτω από το 3%) και δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή.

Μετά την προσχώρηση της ΔΗ.ΣΥ στην Νέα Δημοκρατία αποδέχτηκε την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για συμπόρευση στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 όπου και τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ροδόπη.

Μπόρεσε και έλαβε 12.318 ψήφους, αλλά έχασε την έδρα και πάλι από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που επικαλούμενος κίνδυνο μη εκπροσώπησης των Χριστιανών της Ροδόπης στη Βουλή, αφού το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ είχαν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια τους μουσουλμάνους, κατάφερε να λάβει 12.527 ψήφους.

Στις ευρωεκλογές του 2014 δεν κατήλθε ως υποψήφιος και υποστήριξε το μειονοτικό ΚΙΕΦ αν και βρισκόταν ακόμα στη ΔΗΜΑΡ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός του κόμματος.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ανακοίνωσε την συμπόρευση του με το Ποτάμι, αλλά πέτυχε το χειρότερο μέχρι τότε αποτέλεσμα του αφού πήρε μόνο 5.746 ψήφους. Ωστόσο, με απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Ροδόπη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Στις εκλογές αυτές το Ποτάμι λόγω των υψηλών ποσοστών του στον νομό (20,91%) κατάφερε να κερδίσει 1 από τις 3 έδρες και έτσι ο Ιλχάν ο οποίος συγκέντρωσε 12.082 ψήφους εξελέγη βουλευτής μετά από 8 χρόνια. Σε αυτές τις εκλογές το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής απέτυχε - για πρώτη φορά - να καταλάβει έδρα γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από όλη την χώρα και έστρεψε τα βλέμματα στη Ροδόπη.

Στις 13 Ιανουαρίου 2017 ο Αχμέτ Ιλχάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι. Την ίδια μέρα, η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής την προσχώρηση του Α. Ιλχάν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής και εξελέγη με 10.858 ψήφους.

«Γυρολόγος», «αυτόφωτος» ή «κατευθυνόμενος» ο Αχμέτ Ιλχάν. Σίγουρα δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά της υπόλοιπης επικράτειας.
Καταγγέλλει τους μηχανισμούς της Άγκυρας

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κρίνουμε είναι η θαρραλέα στάση του το τελευταίο χρονικό διάστημα που κορυφώνεται η επιθετική ρητορική της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδας και εκείνος τιμάει επάξια την θέση του ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και με παρρησία καταγγέλλει τους μηχανισμούς της Άγκυρας που επιχειρούν να υποδαυλίσουν το ήρεμο κλίμα στην μειονοτική κοινότητα της Θράκης.Η επίθεση των μηχανισμών της Άγκυρας κατά του Αχμέτ Ιλχάν ξεκινάει στις 8 Μαρτίου του 2022 όταν η μειονοτική εφημερίδα «Νέα Δυτικής Θράκης» του επιτίθεται ότι φοβήθηκε να ξεστομίσει από το βημα της Βουλής την λέξη «Τούρκος». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ιλχάν Αχμέτ απογοήτευσε τον κάθε Μουσουλμάνο της Μειονότητας.
Στις 24 Απριλίου 2022 ο βουλευτής Ιλχαν Αχμετ δίνει συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Χρόνος g.r» τοπικό ραδιόφωνο της Κομοτηνής όπου καταγγέλλει τον Τούρκο Πρόξενο ότι παρεμβαίνει σε θέματα της μειονότητας που δεν τον αφορούν. Φωτογραφίζεται με διάφορους υποψήφιους της τοπικής κοινωνίας δίνοντας έτσι γραμμή για στήριξη που στο μέλλον θα παρέχει.
Στις 4 Μαΐου 2022 εορτή του ζαχαρένιου
Μπαϊραμιού ο Αχμέτ Ιλχάν δεν παραβρίσκεται στην δεξίωση που παραθέτει ανήμερα της γιορτής στην έδρα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ο Τούρκος Πρόξενος γεγονός που προκαλεί μεγάλη ενύπωση στην μειονότητα και την λυσσαλέα αντίδραση των μειονοτικών media που ελέγχονται απόλυτα από το προξενείο.
«Ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Οντέρ Μουμίν δεν είναι πλέον για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» γράφουν τα φερέφωνα της Άγκυρας και υπογραμμίζουν ότι : «Όσοι αγνοούν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τις επίσημες αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας για δικά τους προσωπικά συμφέροντα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι και για εμάς άκυροι».
Με πρωτοφανή τρόπο στην ιστορία της Δυτικής Θράκης, συνεχίζουν να αυξάνονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και του Δημάρχου Γιασικόι Önder Mümin προς την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και την Πατρίδα Τουρκική Δημοκρατία.

Αφού το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης απέλυσε αυτούς τους δύο, εστάλη μια επιστολή αντίδρασης από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, Hasan Küçük.

Στο άρθρο του, ο δήμαρχος Küçük είπε: «Ο αντιπρόεδρος της Ροδόπης İlhan Ahmet και ο δήμαρχος Yassıköy Önder Mümin έχουν περιέλθει σε μια άνευ προηγουμένου απροσεξία στην αιωνόβια ιστορία της μειονότητας. Όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές, πιστεύουμε ότι δεν εκπροσωπούν την Τουρκική Μειονότητα. Μοιραζόμαστε επίσης με το κοινό ότι ο İlhan Ahmet και ο Önder Mümin είναι πλέον ξεπερασμένοι για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

«Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν θα δώσει τη θέση της στον βουλευτή της Ροδόπης, İlhan Ahmet και στον δήμαρχο Yassıköy, Önder Mümin, Αντι- Μειονοτικές Δράσεις και Ομιλίες!

Δημος Βερυκιος

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου