Απο Κλαίρη Πολενάκη
Με φόντο μια τεράστια ανατριχιαστική αλλά ορθοπολιτική Σβάμπστικα(!!!), ο Κλάους Σβαμπ, σε ρόλο πλανητάρχη, απευθυνόμενος στους ηγέτες επιχειρήσεων της APEC, τους λέει ότι πρέπει πρώτα και κύρια να «αγκαλιάσουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» — ένα τεχνολογικό οικοσύστημα που, σύμφωνα με τα δικά του λόγια του, θα οδηγήσει στην «σύντηξη των φυσικών, ψηφιακών και βιολογικών μας ταυτοτήτων».
Ο Σβαμπ μας ανακοινώνει ότι η παγκόσμια φτώχεια είναι αναπόφευκτη.
Το πολιτικό μας σύστημα θα είναι ο καπιταλισμός των μετόχων, θα συγχωνευθεί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, θα ενσωματωθούν οι περιφερειακές κυβερνήσεις σε μία παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία θα εφαρμοστεί μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.
Φυσικά αυτά είναι πράγματα που όσοι έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τα βιβλία του Σβαμπ, «Covid -19: Η μεγάλη επανεκκίνηση».και «Η Τετάρτη Βιομηχανική Επανάσταση»,θα τα γνώριζαν ήδη.
Αλλά ποιος έχει καιρό να ασχολείται με τέτοια μωρέ;
Αποσπάσματα της ομιλίας:
«Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με μία κρίση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία βαθιά δομική και συστημική μεταμόρφωση του κόσμου, που θα μας απασχολήσει όχι όπως συμβαίνει συνήθως με μία κρίση για μερικούς μήνες, ίσως ένα χρόνο.
Όχι θα είναι μαζί μας για αρκετά χρόνια και θα έχει βαθιές επιπτώσεις».
«Σημαίνει επιβάρυνση του ΑΕΠ μας γιατί αυτά είναι κόστη ή επενδύσεις για ένα μακροπρόθεσμο μέλλον.
Τώρα, όταν είσαι εταιρεία και έχεις κόστος αναδιάρθρωσης, διαγράφεις μερικά από τον ισολογισμό σου και φυσικά είναι οι μέτοχοι που υποφέρουν
Αλλά αν κοιτάξετε την παγκόσμια οικονομία, το αποτέλεσμα θα είναι μια μείωση της αγοραστικής δύναμης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον αυτή η οικονομική αναδιάρθρωση θα οδηγήσει, σε πολλές χώρες, σε αρκετά μεγάλες κοινωνικές εντάσεις».
«Η τράπουλα ξαναμοιράζεται και στο τέλος της διαδικασίας μετασχηματισμού θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι
Ο νικητής τα παίρνει όλα».
«Ακόμα και για το δικό μου οργανισμό το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πρέπει να σκέφτομαι τους όρους του μέλλοντος.
Έτσι καθιερώνουμε τώρα αυτό που ονομάζουμε “το χωριό της παγκόσμιας συνεργασίας”το οποίο θα είναι η πρώτη προσανατολισμένη σε σκοπό προσανατολισμένη στα δημόσια αγαθά εφαρμογή του metaverse, που σημαίνει πώς μπορεί να βελτιωθεί ο κόσμος με την παγκόσμια συνεργασία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του metaverse».
«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις περιφερειακές προσπάθειες αλλά τελικά πρέπει να ενσωματωθούν σε μία πλατφόρμα όπου παγκόσμιοι ηγέτες επιχειρήσεων οι κυβερνήσεις και περιφερειακοί ηγέτες επιχειρήσεων και οι κυβερνήσεις συνεργάζονται γιατί χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις».
— Klaus Schwab, Ιδρυτής WEF, APEC 2022
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου