Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Νίκος Αλιβιζάτος: Θα ζητήσει τώρα παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης;




Πληροφορούμαστε ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, με αγώνες για τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα κατά το παρελθόν, θα βρίσκεται και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του για τη θεσμική αντιμετώπιση των παρακολουθήσεων.
Είτε συμμετάσχει, όμως, είτε όχι ο καθηγητής που τόσο εκτιμούμε, περιμένουμε να δούμε αν θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τις υποκλοπές από την ΕΥΠ. Έτσι ώστε να είναι συνεπής με τα όσα έλεγε όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις, με την παρακολούθηση των κινητών του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη.

Τι είχε δηλώσει τότε (συνέντευξη στο news24/7, 20 Αυγούστου 2022) ο Νίκος Αλιβιζάτος; «Σημαίνει, άραγε, αυτό ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως επίμονα ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση; Σε όλες τις προηγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είθισται πράγματι οι κυβερνήσεις – και όχι απλώς οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί - να παραιτούνται όταν αποκαλύπτονται μείζονα σκάνδαλα· και τούτο όταν σε αυτά εντοπίζονται και πρωθυπουργικές ευθύνες. Δεν χρειάζεται, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα συμβεί και σε μας, αν η υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα και η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκαλύψουν ότι, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια και άλλους πολιτικούς ηγέτες - είτε το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης είτε όχι».

Ήταν σαφής, σαφέστατος ο Νίκος Αλιβιζάτος. Τώρα θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης; Περιμένουμε…

ieidiseis.gr

B. Σκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου