Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Το “Βήμα” αποκαλύπτει τη σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ, τα ονόματα των αστυνομικών που το έλεγχαν, πως ήλθε αυτό στην Ελλάδα, πως πληρώθηκε και τη σχέση με Λαβράνο – ΚοντολέονταΟριστική ταφόπλακα πλέον στο αφήγημα του Πρωθυπουργού ότι δεν ήξερε για το παρακρατικό δίκτυο που είχε στηθεί για τις παρακολουθήσεις με Predator και την προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από τις “νόμιμες” επισυνδέσεις της ΕΥΠ και το “απόρρητο” για την παροχή πληροφοριών! Ο Βασίλης Λαμπόπουλος με.... καθηλωτικό ρεπορταζ στο “Βήμα” της Κυριακής φέρνει τον Πρωθυπουργό προ και των ποινικών εκτός από τις πολιτικές του ευθύνες καθώς αποδεικνύει ότι Predator και ΕΥΠ ήταν το ίδιο “κέντρο” υποκλοπών και παρακολουθήσεων και τον έλεγχο είχαν αστυνομικοί και όχι “ιδιώτες” όπως προσπάθησε να πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!Νέες πληροφορίες για την άμεση σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ αποκαλύπτεται ότι συγκεκριμένοι αστυνομικοί όχι μόνο γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό των παρακολουθήσεων αλλά είχαν ενεργό ρόλο σε αυτό, και τον ρόλο των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου και Κοντολέων. Μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθεί από τους εισαγγελείς η Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, η πρώην υποδιευθύντρια της ΕΥΠ.Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020 – 2022 το Predator. Μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. «Τα ονόματα όλων των αστυνομικών όπως οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ. Παναγιώτης Τ. Ιωάννης Γρ. Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κτλ) αλλά και άλλων που είχαν ενεργοποιηθεί πέριξ του Predator σε κρίσιμα πόστα είναι στη διάθεση της εφημερίδας» αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, «ορισμένοι από αυτούς έχουν επιστρέψει άρον άρον τις τελευταίες εβδομάδες σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊστάμενη μια αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός είχε τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ με ευθύνη ελέγχου και του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων ύστερα από μεσολάβηση άλλου στελέχους της ΕΛΑΣ με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονες επαφές. Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στη χώρα μας. Επιπλέον η εν λόγω αξιωματικός η οποία υπέγραψε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούνταν η πιο στενή συνεργάτις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγίωτη Κοντολέοντος».Σύμφωνα με το Βήμα, ο Κοντολέων «διατηρούσε διαρκή επαφή, σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, με τον Λαβράνο, με επισκέψεις και στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό. Σε ένα τρίγωνο που αποτελούνταν από τους Λαβράνο, Κοντολέοντα και την εν λόγω αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά φέρεται να συμμετείχαν στην εγκατάσταση ή κάποιοι εξ αυτών και στη διαχείριση του λογαριασμού υφαρπαγής όλων των δεδομένων από κινητά δεκάδων στόχων».

Μετά και τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις εξηγείται για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυγομαχεί επί τρεις εβδομάδες και δεν απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα: ΕΥΠ και Predator ήταν ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης που δρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου.

thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου