Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Καναδική τράπεζα κυκλοφόρησε ήδη πιστωτική κάρτα που παρακολουθεί τις εκπομπές άνθρακα των πελατών της…




Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Vancity κυκλοφόρησε μια πιστωτική κάρτα που συνδέει τις αγορές με τις εκπομπές άνθρακα και επιτρέπει στους πελάτες να συγκρίνουν το μηνιαίο αποτύπωμα άνθρακα με τον εθνικό μέσο όρο.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό των αγορών, αλλά η Vancity ισχυρίζεται ότι είναι απλά μια προσπάθεια της πιστωτικής ένωσης για την περαιτέρω δράση της για το κλίμα.

Το Summit News αναφέρει: Η τράπεζα θα συμβουλεύει τους πελάτες για το πώς θα περιορίσουν το αποτύπωμά άνθρακα τους.

«Γνωρίζουμε ότι πολλά μέλη του Vancity αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις εκπομπές που προκαλούν την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Jonathan Fowlie, Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του Vancity.

«Ως χρηματοοικονομικός συνεταιρισμός, πιστεύουμε ότι είναι δουλειά μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, ειδικά όταν πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνουν οι άνθρωποι με τα χρήματά τους. Αυτό το εργαλείο θα εξοπλίσει τους κατόχους πιστωτικών καρτών Vancity Visa με πολύτιμες πληροφορίες για τις αγορές τους και θα τους επιτρέψει να συνδέσουν τις καθημερινές αποφάσεις δαπανών τους με δράση τους για το κλίμα».

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ίδια η Visa, περισσότερο από το 50% των Καναδών ενδιαφέρονται να παρακολουθούν το αποτύπωμά άνθρακα τους.

Τον Οκτώβριο, η Commonwealth Bank (CBA) της Αυστραλίας ανακοίνωσε επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα, δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να «πληρώσει ένα τέλος» για να αντισταθμίσει το αποτύπωμά του άνθρακα, με τον μέσο όρο να αναφέρεται στα 1.280 κιλά, πολύ μακριά από τον «βιώσιμο» αριθμό των 200 κιλών.
Οι τεχνοκράτες θέλουν να εκμεταλλευτούν την υστερία για την κλιματική αλλαγή

Οι τεχνοκράτες θέλουν να εκμεταλλευτούν την υστερία για την κλιματική αλλαγή για να αυξήσουν τον οικονομικό έλεγχο των ατόμων με σύμμαχο τα κλιματικά lockdown.

Μια τέτοια πρόταση παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature από τέσσερις περιβαλλοντικούς «ειδικούς» ως μέσο μείωσης των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

Σε όλους θα χορηγείται μια «κάρτα επιτρεπόμενου άνθρακα» «που θα συνεπάγεται ότι όλοι οι ενήλικες θα λαμβάνουν ίσο εμπορεύσιμο επιτρεπτό όριο άνθρακα που θα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους [του άνθρακα]».
Οι συγγραφείς καθιστούν σαφές ότι το πρόγραμμα θα είναι μια «εθνική υποχρεωτική πολιτική».

Οι μονάδες άνθρακα θα «αφαιρούνται από τον προσωπικό προϋπολογισμό με κάθε πληρωμή καυσίμων μεταφοράς, καυσίμων θέρμανσης σπιτιού και λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος» αλλά και οτιδήποτε υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο άνθρακα. Αυτοί που υπερβαίνουν το επιτρεπτό όριο, θα αναγκάζονται να αγοράσουν επιπλέον μονάδες από εκείνους που έχουν ακόμα.»

Αυτό φυσικά θα επηρεάσει αρνητικά μόνο τους φτωχότερους ανθρώπους, με τους πλούσιους να μπορούν να αγοράζουν πιστώσεις άνθρακα σε αφθονία και να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον πλούσιο τρόπο ζωής τους.



anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου