Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι ανακαταλαμβάνουν τις περιοχές που έχασαν στην περιφέρεια του Ντονμπάς: Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ ....Η Ρωσία προελαύνει σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στο ΝτονέτσκΣύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1, η Ρωσία προελαύνει σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» (ΛΔΝ).

Όπως δήλωσε: «Προχωράμε σχεδόν σε όλη τη γραμμή του μετώπου και οι μονάδες μας εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, ωστόσο προχωρούν».

Ο Πουσίλιν πρόσθεσε επίσης ότι οι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σήμερα σε θέση να «σχηματίζουν ορισμένες εφεδρείες και αυτό θα βοηθήσει σίγουρα να ανταποκριθούν σωστά και έγκαιρα σε διάφορες ενέργειες εκ μέρους του εχθρού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους επηρεάζουν «πολύ σοβαρά» την κατάσταση στη γραμμή επαφής, μεταξύ άλλων, στερώντας από τον εχθρό τις επικοινωνίες και επιδεινώνοντας την υλικοτεχνική υποδομή.


«Ναι, πιστεύω ότι αυτά τα χτυπήματα έχουν αρχίσει να αντανακλώνται στην πρώτη γραμμή. Αυτό μπορεί να φανεί από τον εξοπλισμό – δεν μιλάω καν για τον ευρωπαϊκό, αμερικανικό εξοπλισμό, μιλάω για τη σταθερή υποστήριξη, η οποία είναι πλέον πολύ χειρότερη. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι με την απενεργοποίηση κάποιων περιοχών στα μετόπισθεν, φυσικά, οι επισκευαστικές βάσεις, τα εργοστάσια, τα εργαστήρια στερούνται μόνιμης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, φυσικά, έχει το αποτέλεσμά του. Η εφοδιαστική, τα στοιχεία παρακολούθησης και επικοινωνίας κ.ο.κ. επιδεινώνονται», δήλωσε. «Αυτά (τα χτυπήματα) επηρεάζουν τώρα πολύ σοβαρά προς όλες τις κατευθύνσεις», συνόψισε ο Πουσίλιν.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ΛΔΝ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας ανέφερε ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν επτά πλήγματα με πυροβολικό των 152mm και 155mm στο έδαφος της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων πέντε πληγμάτων στο Ντονέτσκ.

Η συνοικία Κίιβσκι της πόλης δέχθηκε τέσσερα βλήματα, ενώ οι συνοικίες Κουιμποσέφσκι και Πετρόφσκι δέχθηκαν επίσης βομβαρδισμούς.


Επιπλέον, η Χόρλιφκα και η Χολμίφσκι δέχθηκαν πυρά.

Νωρίτερα οι Ρώσοι είχαν δώσει στη δημοσιότητα σκληρό βίντεο που δείχνει την συντριβή μιας ουκρανικής αντεπίθεσης.


Το βίντεο διάρκειας 12 λεπτών αποτυπώνει τις άγριες συγκρούσεις και την ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut και συγκεκριμένα στις περιοχές Spornoe και Nikolaevka.

Το βίντεο δείχνει μια επίθεση αυτοκτονίας ουκρανικών δυνάμεων εναντίον ρωσικών θέσεων.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν συγκροτώντας δύο επιθετικές ομάδες αλλά απέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου