Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Εκατοντάδες πρόβατα περπατούσαν σε κύκλο για 12 μέρες στην Κίνα – Κανείς δεν ξέρει τον λόγο…(βίντεο)




Το People’s Daily ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με ένα παράξενο περιστατικό που το ονόμασε «το μεγάλο μυστήριο των προβάτων». Εκατοντάδες πρόβατα περπατούσαν σε κύκλο για 12 ημέρες στην Κίνα και κανείς δεν ξέρει γιατί.

Το κοπάδι προβάτων φέρεται να έκανε κύκλους σε μια φάρμα στην Εσωτερική Μογγολία της Κίνας για περίπου δύο εβδομάδες ενώ κινούνταν με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά τους, μια γυναίκα που είναι γνωστή ως κυρία Miao, υπάρχουν συνολικά 34 μαντριά στο αγρόκτημα. Ωστόσο, μόνο τα πρόβατα στο μαντρί 13 επέδειξαν αυτή την απόκοσμη συμπεριφορά τους στο περπάτημα. Πρόσθεσε ότι μερικά πρόβατα άρχισαν αρχικά να κάνουν κύκλους μέχρι και τα άλλα.


Τα πρόβατα είναι υγιή και ο λόγος για την περίεργη συμπεριφορά τους παραμένει μυστήριο», έγραψε η People’s Daily της Κίνας.

Αν και είναι άγνωστο τι ώθησε τα πρόβατα να κάνουν κύκλους, μερικοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέθεσαν ότι μπορεί να επρόκειτο για λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes.

«Αρχικά, τα προσβεβλημένα ζώα είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθούνται σε γωνίες, να ακουμπούν σε ακίνητα αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους προς την πληγείσα πλευρά». Ακόμα όμως και αυτό, δεν δικαιολογεί το πρωτοφανες περιστατικό που κράτησε 12 ολοκληρες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου