Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι κτυπούν πλέον την Ουκρανία «στη καρδιά» – «Σβήνουν» την ενέργεια – Οι Ουκρανοί κτυπούν αμάχους... Κόπηκε η επικοινωνία της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ




H Αεροπορία και οι πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τον διαστημικό σταθμό επικοινωνιών του Κυβερνητικού Κέντρου Επικοινωνιών της Ουκρανίας στην Οδησσό από το οποίο περνούσαν όλα τα δεδομένα.. στοχοποίησης το ΝΑΤΟ προς το καθεστώς του Κιέβου!

«Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γιατί περίμεναν οκτώ μήνες μαχών για να γίνει το αυτονόητο», σχολιάζουν στρατιωτικοί παρατηρητές.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι επιβεβαίωσε πριν λίγο πως το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί λόγω των σαρωτικών ρωσικών βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

Από τις 10 του μήνα μέχρι και σήμερα οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το 30% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας τόνισε ο Β.Ζελένσκι σημειώνοντας πως αυτή είναι η αιτία των μαζικών διακοπών ρεύματος στην χώρα.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι “δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

H Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει ημέρα και νύχτα ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις από ισάριθμα UAV κατέστρεψαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό TPP-6 στο Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων και κωμοπόλεων, χτυπώντας στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις σε Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόβσκ, Κίεβο, Κριβόι Ρογκ, Ζιτομίρ.

Στο Dnepropetrovsk, χτυπήθηκε ο ηλεκτρικός σταθμός TPP Prydniprovska.




Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».




Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, είπε ότι «Αν χρειαστεί θα εκκενώσουμε κάποιες περιοχές στην περιοχή γύρω από τη Χερσώνα, στα νότια γιατί οι Ουκρανοί κτυπούν αμάχους.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης μπορεί να περιγραφεί ως τεταμένη», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Στους τομείς του Κουπιάνσκ, του Λιμάν στα ανατολικά και του Μικολάιφ-Κρίβι Ριχ, κοντά στην Χερσώνα οι μάχες είναι σκληρές. Ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει πάνω απ’ όλα την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού όπου τα ουκρανικά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών «απειλούν άμεσα τη ζωή των κατοίκων», πρόσθεσε.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ρώσος περιφερειάρχης Βλαντίμιρ Σάλντο είπε ότι «οι κάτοικοι τεσσάρων πόλεων θα απομακρυνθούν από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ένα κοντινό φράγμα από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου