Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Bάφτηκε κόκκινο το Ugledar: Οι Ρώσοι έσβησαν την Pavlovka από το χάρτη – Νεκροί πάνω από 1.400 Ουκρανοί στρατιώτες – Σκληρές εικόνες




Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δόθηκαν πριν λίγες ώρες στην δημοσιότητα σχετικά με τις μάχες στην Pavlovka και στην ευρύτερη περιοχή του Ugledar. Μόνο από την πλευρά των Ουκρανών οι νεκροί ανέρχονται στους 1.400 με την περιοχή να έχει σβηστεί κυριολεκτικά από τον χάρτη.
Ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν με μεγάλη σφοδρότητα για τον στρατηγικής σημασίας οικισμό Pavlovka για αρκετές ημέρες. Oι Ρώσοι κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να εκκαθαρίσουν και το βόρειο τμήμα της Pavlovka. Στη συνέχεια το Ugledar απέχει λιγότερο από 1 χλμ.
Πάντως, και οι Ρώσοι έχουν επίσης μεγάλες απώλειες στην περιοχή με κάποιες πηγές να κάνουν λόγο για 500 νεκρούς.
Η Pavlovka έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο ΝΑΤΟϊκού και ουκρανικού εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια των μαχών καταστράφηκαν πάνω από 90 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.
Στην περιοχή επιχειρούν διαρκώς drones καμικάζι Lancet και ΚUB.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο στις 16 του μήνα, οι Ουκρανοί έχασαν στο Ugledar 3 άρματα μάχης, 3 BMP, 4 M-777, ένα Caesar και αρκετά BMP-1, BMP-2 .
Πολλοί είναι και οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι που παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Ντονέτσκ, Cascade, και στους Πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού
Βίντεο: Aπώλειες των Ουκρανών στην Pavlovka (Ugledar ) – Σκληρές εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου