Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι ζεσταίνουν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160- Καταδρομικό με πυραύλους κρουζ Kalibr στη Μ. Θάλασσα
Η Ουκρανία αναμένει ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά-Ένα ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό ανέλαβε καθήκοντα μάχης στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά εδώ και μέρες

Ένα ρωσικό πυραυλοφόροκαταδρομικό ανέλαβε καθήκοντα μάχης στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά εδώ και μέρες, μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις της Νατάλια Χουμενιούλ (Natalia Humeniuk), επικεφαλής του κοινού κέντρου τύπου της Επιχειρησιακής Διοίκησης Pivden (Νότος), στον αέρα κατά τη διάρκεια του εθνικού κοινού δελτίου ειδήσεων 24/7 στις 28 Νοεμβρίου.

«Η αρχική παρατήρηση είναι ότι ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό βρίσκεται σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά μετά από μακρά περίοδο, κανένα δεν έχει εμφανιστεί εκεί εδώ και μέρες. Πρόκειται για ένα πολεμικό σκάφος επιφανείας οπλισμένο με οκτώ πυραύλους κρουζ Kalibr. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και ότι οπλισμένα καταδρομικά βρίσκονται σε βάσεις και μπορούν να εμπλακούν μέσα σε λίγες ώρες».

Η Χουμενιούκ έχει δηλώσει ότι η αρχή της εβδομάδας πολύ πιθανόν να σηματοδοτηθεί με άλλη μια ρωσική πυραυλική επίθεση.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στις 28 Νοεμβρίου, υπάρχει καταιγίδα στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά τα πυραυλοφόρα καταδρομικά μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους παρά τις καιρικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, από την πλευρά τους ρωσικά ΜΜΕ, μεταδίδουν πως η Ουκρανία αναμένει ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, σηματοδοτώντας περαιτέρω κλιμάκωση των μαζικών πυραυλικών επιθέσεων που αποτελούν τη νέα τακτική της Μόσχας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, στο εγγύς μέλλον, ενδέχεται να εκτοξευθεί ένα από τα μεγαλύτερα πυραυλικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, συνολικά έως και 20 στρατηγικά βομβαρδιστικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων μπορούν να εμπλακούν σε χτυπήματα, και δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων με τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, τα τελευταία μπορεί να αποδειχθούν σχεδόν κρίσιμα για τον ενεργειακό και τον στρατιωτικό τομέα. της Ουκρανίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95 και Tu-160 είναι ικανό να μεταφέρει 12 τακτικούς και στρατηγικούς πυραύλους κρουζ, το συνολικό χτύπημα θα μπορούσε να περιλαμβάνει 240 πυραύλους, κάτι που σήμερα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα ακόμη και για προηγμένα συστήματα αεράμυνας, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν μόνο μια μικρή ποσότητα σύγχρονων μέσων δυτικών συστημάτων  αεράμυνας.

Πρέπει  να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από τη Ρωσία σχετικά με την προετοιμασία μαζικών χτυπημάτων κατά της ενεργειακής και στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, ωστόσο, αυτό μπορεί να επιδεινώσει σοβαρά τη θέση του Κιέβου, καθώς το τελευταίο δεν είναι απολύτως έτοιμο για την εξέλιξη μιας τέτοιας κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy) προειδοποίησε χθες πως η επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο η προηγούμενη, επειδή οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα χτυπήματα.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζουν νέα χτυπήματα. Το ξέρουμε σίγουρα. Και όσο έχουν πυραύλους, δεν θα σταματήσουν, δυστυχώς... Η εβδομάδα που έρχεται μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο η προηγούμενη. Οι αμυντικές μας δυνάμεις προετοιμάζονται. Όλο το κράτος προετοιμάζεται. Επεξεργαζόμαστε όλα τα πιθανά σενάρια, μεταξύ άλλων σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των συναγερμών αεροπορικής επιδρομής και να βοηθούν τους ανθρώπους γύρω τους όποτε είναι δυνατόν.

Συνέχισε λέγοντας ότι, από το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου, οι περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας είχαν μόνο διακοπές ρεύματος. «Η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο των ενεργειακών αρχών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει «πολύ δύσκολη», ειδικά στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου