Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Η ιταλική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τα συνθετικά τρόφιμα και θα στηρίξει την μεσογειακή διατροφή.




Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει το ψεύτικο κρέας και άλλα συνθετικά τρόφιμα και να διατηρήσει την παραδοσιακή της κουζίνα.

Η επικείμενη απαγόρευση πραγματοποιήθηκε, χάρη στις προσπάθειες της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, της οποίας η “ακροδεξιά” κυβέρνηση συνασπισμού υποστήριξε νομοθεσία που απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο. Οι εταιρείες που θα πωλούν το βλαβερό κρέας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ (65.412 $) εάν η πρόταση γίνει τελικά νόμος.

Αγροτικοί συναιτερισμοί έχουν συγκεντρώσει μισό εκατομμύριο υπογραφές τους τελευταίους μήνες ζητώντας την προστασία των ”φυσικών τροφίμων εναντίον των συνθετικών τροφίμων” και η πρωθυπουργός Τ. Μελόνι είναι μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει.

Η ιταλική κυβέρνηση επανέλαβε την υποστήριξή της στους αγρότες της χώρας και την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή και τόνισε την αντίθεσή της στα κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και που προωθούν οι παγκοσμιοποιητές.

Αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι Chigi στην πρωτεύουσα Ρώμη, την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού. Η Μελόνι απευθυνόμενη στο πλήθος είπε. «Κάθε πολίτης που τρώει εδώ… στην πατρίδα μας, θα καταναλώνει φαγητό από το οποίο [ξέρει] ακριβώς από πού [προέρχεται]».

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigada δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero ότι ο νέος νόμος στην Ιταλία θα βάλει ως προτεραιότητα την απαγόρευση των ψεύτικων τροφίμων. Είπε: «Είναι κακής ποιότητας βλαβερά τρόφιμα. Θα προστατεύσουμε την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον».

«Βασιζόμαστε στην αρχή της πρόληψης και [στοχεύουμε] να διατηρήσουμε την αγροδιατροφική κληρονομιά του έθνους μας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Orazio Schillaci. «Είμαστε υπέρ της μεσογειακής διατροφής».






anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου