Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Οι αγελάδες που ρεύονται και αερίζονται θα τραφούν με «κατασταλτικά μεθανίου» σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την κακή συνήθεια τους που επιβαρύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη…




Οι αγελάδες έχουν κατηγορηθεί για την τροφοδοσία των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά φαίνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση βρήκε τη λύση να μηδενίσει τα αέρια των «άτακτων» αγελάδων. Οι υπουργοί σχεδιάζουν να διατάξουν τους αγρότες να δίνουν στα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή τους «σύνθετες τροφές» που περιέχουν πρόσθετα για τη μείωση του πεπτικού αερίου.

Η Mail Online αναφέρει: Το Σχέδιο Καθαρής Μηδενικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης, που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι τα υπάρχοντα σχέδια για την επίτευξη του στόχου για το κλίμα πριν από το 2050 δεν ήταν αρκετά.

Το σχέδιο έλεγε ότι τα συμπληρώματα με κατασταλτικά μεθανίου για βοοειδή θα μπορούσαν να εισαχθούν «με ρυθμό» από το 2025 – ή το συντομότερο δυνατό – στις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών κατά 20 τοις εκατό έως το 2030, όπως απαιτεί η δέσμευση της Βρετανίας στην Παγκόσμια Δέσμευση Μεθανίου….

Οι αγελάδες συμβάλλουν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή, με τα ζώα εκτροφής να παράγουν περίπου το 14 τοις εκατό των εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως.

Τα σχέδια αναμένεται να προσθέσουν περίπου 33 εκατ. ετησίως στο κόστος του γάλακτος για τον μέσο καταναλωτή, αλλά οι υπουργοί θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να επιδοτήσουν τις ζωοτροφές.

Ο Ντάστιν Μπέντον, πρώην κυβερνητικός σύμβουλος για τη στρατηγική τροφίμων, είπε στην Telegraph ότι τα κατασταλτικά θα μπορούσαν τελικά να δοθούν και σε πρόβατα καθώς και αυτά έχουν την ίδια κακή συνήθεια.

Σχετικό: Έφτιαξαν μάσκες για αγελάδες που φιλτράρουν το μεθάνιο απο το ρέψιμο τους, που προκαλεί την κλιματική αλλαγή!

Ο κ. Μπέντον πρόσθεσε ότι τα κατασταλτικά είναι μια καλή αρχή, αλλά ότι θα χρειαζόταν περαιτέρω δράση για να μειωθεί ο αντίκτυπος των ζώων.

Κυβερνητική πηγή είπε ότι είχε σημειωθεί «σημαντική» πρόοδος χάρη στην καινοτομία στα γεωργικά προϊόντα και ότι υπήρχαν «μεγάλα οφέλη» από τα σχέδια για τους αγρότες και το κλίμα.

Τα κατασταλτικά μεθανίου περιέχουν μια σειρά από πρόσθετα, όπως φύκια, οργανικά οξέα, προβιοτικά, αντιμικροβιακά και αιθέρια έλαια, που μειώνουν την ποσότητα αερίου που παράγεται κατά την πέψη.

Το μεθάνιο είναι δεκάδες φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου. Επιζεί όμως στην ατμόσφαιρα μόνο λίγα χρόνια, αντί ολόκληρους αιώνες, γι’ αυτό και η μείωσή του θεωρείται ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για τη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1995 στο Journal of Animal Science, κάθε αγελάδα απελευθερώνει έως και 492 λίτρα μεθανίου την ημέρα – σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο αγελάδες.




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου