Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

ΝΤΡΟΠΗ τους Δουλευουν τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ....ΔΥΠΑ – Επίδομα κατάρτισης: Καταγγελίες ότι άφησαν απλήρωτους χιλιάδες άνεργους




Η ανακοίνωση της ΔΥΠΑ ότι καταβλήθηκε το εκπαιδευτικό επίδομα 1.000 ευρώ σε 20.917 ανέργους που πιστοποιήθηκαν για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με καταγγελίες είναι πολλοί οι άνεργοι... που δεν έχουν πληρωθεί και ενώ έχουν τελειώσει τον Δεκέμβριο την κατάρτιση.

Οι άνεργοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των 1.000 ευρώ παρόλο που έχουν ολοκληρώσει όλα τα βήματα τα οποία τους είχε ζητήσει η ΔΥΠΑ.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι μπορεί η ΔΥΠΑ να εξέδωσε ανακοίνωση ότι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί πάνω από 20.000 άνεργοι το επίδομα ψηφιακής κατάρτισης, ωστόσο οι λογαριασμοί χιλιάδων δικαιούχων, συνεχίζουν να είναι άδειοι.

Συνολικά, σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί 20.695.823 ευρώ σε 20.917 ανέργους.

Το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων 120.000 ανέργων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.
Στόχος της δράσης είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου