Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σε αυτό το κόμμα δόθηκε άδεια για τις ευρωεκλογές-ΚΙΕΦ: Έχουμε υποψήφιο “Μακεδονικής καταγωγής”Μετά την ακατανόητη και συγχρόνως βέβηλη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε Τζαμί από τον Ερντογάν, και αντί να ζητάμε εμείς τον λόγο ως Ελλάδα από την Τουρκία και ...όχι η UNESCO, οι Τούρκοι αναθάρρησαν και ζητούν τα ρέστα από την ελληνική κυβέρνηση για την Δυτική Θράκη, ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ.

Το Κόμμα Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (DEB) για τον υποψήφιο από την ελληνική “ μακεδονική μειονότητα”

Το κόμμα της και η επικεφαλής του Τσιγδέμ Ασάφογλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η γειτονία και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να βελτιωθούν, και τα υπάρχοντα προβλήματα να επιλυθούν ειρηνικά.


Δηλώνοντας ότι παρά τις αδικίες που έγιναν στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η μειονότητα προτίμησε να είναι γέφυρα ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών,η Ασάφογλου σημείωσε ότι η μειονότητα πλήρωσε το τίμημα της διακύμανσης των διμερών σχέσεων.

Η ίδια επεσήμανε ότι η μειοψηφία έχει στερηθεί πολλά από τα δικαιώματά της που αποκτήθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρθηκε στην υποχρέωση της να λάβει το 3% των ψήφων σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να στείλει εκπρόσωπο της στην Ευρώπη.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, συμμετέχουμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις 9 Ιουνίου ως το κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (ΚΙΕΦ).

Όσοι δεν ήθελαν να ακουστεί η φωνή μας στο εθνικό κοινοβούλιο, μας μπλόκαραν θέτοντας το 3 τοις εκατό εκλογικό όριο.

Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό, το εφάρμοσαν και στις ευρωεκλογές, και παρ' όλες τις αδικίες στις οποίες υποβαλλόμαστε, αυτοί μας αγνοούν.

Συμπεριλάβαμε στην λίστα μας για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έναν Έλληνα πολίτη υποψήφιο “μακεδονικής καταγωγής”, τόνισε η ίδια.

Η κυρία Ασάφογλου με την δήλωση της αυτή, παρουσιάζει παράνομα την ανύπαρκτη “Μακεδονική μειονότητα” εντός Ελλάδος, και προκαλεί τον ελληνισμό, ο οποίος συμπεριφέρεται πολιτισμένα και χριστιανικά στην ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη από το 1923 και μετά.

Η ίδια πιθανόν ξεχνά τις διώξεις, την βία, τους βιασμούς γυναικών και τις καταστροφές στις περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και των νησιών Ίμβρου και Τενέδου όλα αυτά τα χρόνια, αγνοώντας όλους τους νόμους της ΕΕ, για τα θέματα αυτά.


Τι ζητούν οι " εκπρόσωποι" της Άγκυρας από την ελληνική κυβέρνηση

Οι Μουσουλμάνοι από την Δυτική Θράκη αναμένουν επίσης λόγω της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη, ότι το θέμα της πλήρους εκπλήρωσης των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης θα συζητηθεί στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία στις 13 Μαΐου, αναφέρει το ίδιο άρθρο.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της “μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (BTTADK) και παράνομος Μουφτής Κομοτηνής Ι.Σερίφ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αυντίν Αχμέτ , ο Πρόεδρος της “ Ένωσης Νέων Κομοτηνής” (GTGB) Σεντάτ Χασάν, ο Πρόεδρος της “ Ένωσης Ξάνθης” (ITB) Οζάν Αχμέτογλου, και το κόμμα ΚΙΕΦ της Τσιγδέμ Ασάφογλου, ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΑ , για τις προσδοκίες τους, σχετικά με την εφαρμογή των δικαιωμάτων στην “Τουρκική Μειονότητα” ( δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά Μουσουλμανική Μειονότητα) από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο παράνομος Ιμάμης Ι. Σερίφ δήλωσε ότι "η Ελλάδα εμποδίζει την μειονότητα να ασκήσει πολλά από τα δικαιώματά της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης, και επέστησε την προσοχή στις συμφωνίες που προβλέπουν το δικαίωμα εκλογής μουφτήδων, και θρησκευτικών ηγετών της μειονότητας".

"Σε αυτές τις συμφωνίες, πρώτα από όλα, ο λαός θα εκλέξει τους μουφτήδες, όπως στο χριστιανικό δόγμα. Οι μουφτήδες θα εκλέξουν επίσης τον μεγάλο μουφτή”, ανέφερε ο ίδιος.

Ο Σερίφ υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα της Μουσουλμανικής Μειονότητας να εκλέγει τους μουφτήδες το 1990, και ξεκίνησε μια νέα πρακτική διορισμού των μουφτήδων από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο “τουρκικός λαός” δεν δέχτηκε τους διορισμένους μουφτήδες και πήγε σε εκλογές για να καθορίσει τους δικούς του μουφτήδες, και ότι ο ίδιος εξελέγη στην Κομοτηνή και ο Μεχμέτ Εμίν Αγά στην Ξάνθη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μειονοτικών Δασκάλων Δυτικής Θράκης επέστησε επίσης την προσοχή στα εκπαιδευτικά προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, και τόνισε την απαίτηση για άνοιγμα παιδικών σταθμών που θα παρέχουν δίγλωσση εκπαίδευση.

Δηλώνοντας ο ίδιος ότι τα αιτήματά τους για ένα δίγλωσσο νηπιαγωγείο δεν ικανοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, ανέφερε: "Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την μειονότητα. Μέχρι σήμερα, το κράτος έχει λάβει όλες τις αποφάσεις σχετικά με την εκπαίδευση της μειονότητας μονομερώς και δυστυχώς, κανένα από τα αιτήματα της μειοψηφίας δεν έχει ληφθεί υπόψη ως προς αυτό".

Υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των μειονοτικών δημοτικών σχολείων ήταν 307 το 1926, ο Αχμέτ είπε ότι ο αριθμός αυτός έχει πλέον πέσει στα 90, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τον χαμηλό αριθμό παιδιών.

Ο πρόεδρος της μουσουλμανικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB), είπε επίσης ότι η Ένωση έκλεισε επίσημα επειδή είχε την λέξη "τουρκικό" στην επιγραφή της, αλλά αυτή συνέχισε τις δραστηριότητές της ανεπίσημα.Ο Χασάν τόνισε ότι με την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους στην Κύπρο το 1983, η Ελλάδα, ως αντίποινα, κατέβασε τις ταμπέλες τριών ενώσεων με τη λέξη “Τουρκικές” στην ονομασία τους στη Δυτική Θράκη.

Η Τουρκία και πολλοί μειονοτικοί στην Δυτική Θράκη επιδιώκουν συνεχώς να ξεσηκώνουν την μουσουλμανική μειονότητα που απολαμβάνει όλων των προνομίων των Ελλήνων πολιτών που ζουν στην ΕΕ, και όχι στην τριτοκοσμική Τουρκία.

Επίσης όλοι οι Μουσουλμάνοι στην Δυτική Θράκη, βλέπουν και μαθαίνουν καθημερινά, τι περνούν για παράδειγμα, οι συμπατριώτες τους στην κατεχόμενη Κύπρο, για αυτό και γυρνούν την πλάτη στα παιχνίδια του Ερντογάν στην περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου