Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΛΑΜΙΑ-Νέες καταγγελίες: Κάμπιες, πούπουλα και τρίχες στα σχολικά γεύματα!




Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις μερίδες φαγητού που έφταναν σε μικρούς μαθητές στη Λαμία, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι... εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στα δείγματα σχολικών γευμάτων που προέρχονταν από το εργοστάσιο και προκάλεσαν τη μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών, στα γεύματα που προορίζονταν για τους μαθητές είχαν εντοπιστεί κάμπιες, πούπουλα ακόμα και τρίχες.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι» ανέφερε πατέρας μιλώντας στην εκπομπή Live news.

Συνεχίζοντας ο πατέρας ανέφερε: «Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών; Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό» είπε και συνέχισε: «Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στον ΟΠΕΚΑ: «Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες».

Όπως κατήγγειλε μητέρα μαθητή: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου