Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση ΚοντογεώργηΜια εποικοδομητική συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το δήμο Ιωαννιτών και έχουν να κάνουν με την λίμνη, τις αστικές αναπλάσεις, το αεροδρόμιο, τον επικείμενο τοπικό χωρικό σχεδιασμό, την υποστελέχωση του δήμου από προσωπικό με σύγχρονη επιστημονική γνώση, κ.α. και βέβαια το μεγάλο ζήτημα των χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας δήλωσε:

«Είχαμε μια συνάντηση με ενδιαφέρουσα κατάληξη. Έθεσα στον υπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δήμο μας και για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμφωνήσαμε να κινηθούμε στην αντιμετώπιση τους με βάση μια κοινή οπτική και μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία»

Από την μεριά του ο κ. Κοντογεώργης τόνισε:

«Ευχαριστώ τον κ. Μπέγκα για την υποδοχή. Βρισκόμαστε στα Γιάννενα ένα κυβερνητικό κλιμάκιο λόγω ευρωεκλογών, συζητήσαμε όμως για τα θέματα της πόλης των Ιωαννίνων. Μια πόλη κόσμημα με αναπτυξιακές δυνατότητες. Υπάρχει συναντίληψη με το δήμαρχο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για να έχουμε σε κοντινό ορίζοντα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, ο κ. Κοντογεώργης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό πρότζκετ, παρομοιάζοντάς το κατ’ αναλογία με αυτό που εξελίσσεται στο Ελληνικό.

Πρόσθεσε δε ότι με συνεργασία και κοινές αποφάσεις θα προχωρήσει «όπως πρέπει», όπως χαρακτηριστικά είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου