Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Συνάντηση της Μαρίας Κεφαλά με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Λογγάδων .Στην Τοπική Κοινότητα Λογγάδων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μια ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατοίκους αντίστοιχα και των όμορων κοινοτήτων, όπως και της περιοχής «Μάτσικα» στο πλαίσιο της αμφίδρομης ενημέρωσης, για το ακανθώδες εδώ και δεκαετίες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες εκτάσεων στην παραλίμνια περιοχή της Παμβώτιδας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Θανάσης Παπαθανάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Η Υφυπουργός κα Κεφάλα που ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης και η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος η πρόσφατη ψήφιση του Νόμου 5092/2024 ώστε να δοθεί οριστική λύση, αφενός με την αναγνώριση και κατοχύρωση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας εκατοντάδων πολιτών και αφετέρου με την απεμπλοκή διαδικασιών που καθυστερούν την υλοποίηση έργων και δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της λίμνης.

Από το κυβερνητικό κλιμάκιο μεταφέρθηκε η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, ενώ οι κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να εισφέρουν νέα στοιχεία στη διαδικασία που έχει δυναμικά χαρακτηριστικά και εξελίσσεται διαρκώς. Εξέφρασαν παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς το κυβερνητικό κλιμάκιο για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την οριστική επίλυση του ζητήματος που τους ταλαιπωρεί για δεκαετίες.

Το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τις Ευρωεκλογές, πιθανά εντός του Ιουνίου, στο πλαίσιο και της διαδικασίας για τη συμβασιοποίηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Ιωαννίνων που «τρέχει» παράλληλα και είναι μείζονος σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή και του κ. Μπακογιάννη, όπως επίσης του Γεν. Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ Πέτρου Βαρελίδη και της Γεν. Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νάγιας Κόλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου