Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΑΘΗΝΑ! ΑΣΤΕΓΟΣ πέθανε μόνος (στην Πανόρμου) και δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...Νεκρός βρέθηκε ένας 63χρονος άστεγος άνδρας, το μεσημέρι της Πέμπτης (09/05) και παραλίγο να μην το μάθουμε ποτέ, όπως δυστυχώς θα συμβαίνει με δεκάδες θανάτους αστέγων κάθε χρόνο. Ο 63χρονος, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ώρες πριν τον εντοπισμό του.Αίσθηση δε προκαλεί, ότι παρότι ο άνθρωπος είχε πεθάνει σε έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας, πέρασμα για τους βιαστικούς επιβάτες του μετρό, κανένας δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν νεκρός. Δίπλα του, βρίσκονταν οι σακούλες με τα υπάρχοντά του.
Κλήθηκε το ΕΚΑΒ όταν όμως ήταν ήδη αργά, αφού ο άστεγος είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή και βρισκόταν σε ακαμψία.
Δείτε το βίντεο:


Η ελληνική νομοθεσία βάση του άρθρου 29 του Νόμου 4052/2012, ορίζει ως αστεγία την συνθήκη εκείνη κατά την οποία το άτομο που διαμένει στην ενδοχώρα, στερείται πρόσβασης ή έχει επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη, παραχωρημένη κατοικία, που πληροί τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Η σύγχρονη οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δημιουργήσει και μια άλλη κατηγορία αστέγων, αυτή των νεοαστέγων, η οποία σχετίζεται με όλες τις ηλικίες και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Πρόκειται για άτομα με πρότερο ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο και μέτριο ως υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο που εντάχθηκαν στην κατηγορία των αστέγων λόγω ανεργίας ή χαμηλού εισοδήματος ενώ υπάρχει απουσία υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου