Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Η διαφορετικότητα του «κώλου»Έγινε κυριολεκτικά της Eurovision αλλά πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ποιοι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για όσα ζήσαμε. Εκείνοι που συμμετείχαν ή εμείς που την.. παρακολουθήσαμε και ασκούμε την όποια κριτική εκ των υστέρων;

Τα ωραία πράγματα λέγονται με απλά λόγια είπε κάποτε ο Αϊνστάιν και με μία λιτή εξίσωση τριών γραμμάτων E=mc2 έδωσε στην επιστήμη την περίφημη θεωρία της σχετικότητας.

Τι σημαίνει αυτή η εξίσωση; Ότι η ενέργεια ισούται με την μάζα επί την ταχύτητα του φωτός εις το τετράγωνο. Στην περίπτωση της υπέρλαμπρης αυτής τελετής η ενέργεια μετρήθηκε με την ταχύτητα του φωτός που ήταν άπλετο και την ταυτόχρονη απουσία της εγκεφαλικής μάζας που δεν εξυπηρετούσε την θεωρία της σχετικότητας. Όλοι ασχολήθηκαν με το άρθρο «το» χωρίς να λάβουν υπ΄ όψιν το ουσιαστικό που έλειπε στην κυριολεξία.

Η μουσική είναι δείκτης της κοινωνικής παρακμής ή προόδου της ηρεμίας ή της διαμαρτυρίας. Η μεταχουντική περίοδος είχε την μουσική της όπως και οι μεταπολεμικές περίοδοι και οι εποχές των φοιτητικών κινητοποιήσεων και αναταραχών.

Είναι φυσιολογικό ο κατά τα άλλα χαριτωμένος μουσικός Νέμο ή το Νέμο όπως αυτοπροσδιορίζεται (non binary) να εμφανίζεται ως κοτόπουλο σε μία σκηνή όπου το ζητούμενο είναι η διαφορετικότητα και όχι η ποιότητα. Έγραψε κάποιος χριστιανός στο διαδίκτυο ότι μέχρι χθες διασκέδαζα με την ανθρώπινη ανοησία σήμερα ανησυχώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολύ πετυχημένα ο εξαιρετικός Ιταλός τραγουδοποιός, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Τζόρτζιο Γκάμπερ σχολίασε προ καιρού: «όταν γίνουμε όλοι ηλίθιοι η δημοκρατία θα είναι τέλεια»…

Θα καταφύγω σε κάτι κοινότυπο αλλά ουσιαστικό. Εάν όλοι αυτοί οι δήθεν ανησυχούντες για τα αθώα θύματα των Παλαιστινίων προέτρεπαν τους χορηγούς τους αντί να ξοδεύουν τα θηριώδη ποσά για τόσο φθηνές ποιοτικά εκδηλώσεις να τα προσφέρουν στα παιδιά Αφρικανικών περιοχών και όχι μόνον που πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα και την βαρβαρότητα των πολέμων το Νέμο και τα υπόλοιπα Νέμο θα ανέβαιναν πολύ στην εκτίμησή μας για να έχουν περίοπτη θέση σε μία δίκαιη και ανεκτική στην διαφορετικότητα κοινωνία.

Η διαφορετικότητα της πείνας από την διαφορετικότητα του «κώλου» κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πολύ πιο σημαντική.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου