Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Αθωώθηκαν μοναχοί στον Βόλο για διασπορά ψευδών ειδήσεων την περίοδο της πανδημίαςO ηγούμενος, τρεις αρχιμανδρίτες και ένας ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πηλίου αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της.. διάδοσης ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν για να υποστηρίξουν τους μοναχούς, οι οποίοι διασφάλισαν ότι το ημερολόγιο που διανεμήθηκε δεν απηχούσε προσωπικές τους απόψεις, αλλά ήταν αναδημοσίευση επιστημονικών άρθρων.

Σημειώνεται ότι δε υπήρξαν μάρτυρες κατηγορίας και δεν παρουσιάστηκε κάποιο περιστατικό που να στηρίζει τις κατηγορίες και οι μοναχοί απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, διαπιστώθηκε ότι το ημερολόγιο περιείχε αναδημοσίευση άρθρων από προηγούμενες εκδόσεις, ενώ η έκδοσή του δεν ήταν συντακτικό προϊόν του μοναστηριού.


Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή δημοσιεύματα τοπικών μέσων για το περιεχόμενο του ημερολογίου που διανεμήθηκε στους πιστούς στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, ως εκδότης φαίνεται Μονή του Αγ. Όρους, όπου υπάγεται το μοναστήρι στο Πήλιο και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ασκήθηκε δίωξη κατά των μοναχών, αλλά όχι και τον εκδότη του ημερολογίου.

Με το τέλος της δίκης οι μοναχοί πανηγύρισαν την αθώωσή τους και φωτογραφήθηκαν στους χώρους των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου