Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Αναγνωρίζει “μακεδόνισσα” ηγέτη ο πάπας; Μέγα φάουλ Βατικανού«Εγκάρδιες» συναντήσεις σήμερα το πρωί, 23 Μαΐου, μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και της Γκόρντανα Σιλιανόφσκα-Ντάβκοβα, προέδρου της Δημοκρατίας της.. Βόρειας Μακεδονίας, και Ρούμεν Ράντεφ, προέδρου της Βουλγαρίας, έγιναν δεκτές στο Αποστολικό Μέγαρο του Βατικανού σε χωριστά ακροατήρια. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με τον Καρδινάλιο Υπουργό Εξωτερικών, Pietro Parolin, στη Γραμματεία του Εξωτερικού.


Η ακρόαση στον Ράντεφ
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με τον Πρόεδρο Ράντεφ για 35 λεπτά στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Ο Ποντίφικας έδωσε στον αρχηγό του κράτους ένα χάλκινο ανάγλυφο με τίτλο «Διάλογος μεταξύ των γενεών», τους τόμους των παπικών εγγράφων, το φετινό Μήνυμα για την Ειρήνη, το βιβλίο για το Statio Orbis της 27ης Μαρτίου 2020, που επιμελήθηκε το LEV. Από την πλευρά του, ο Ράντεφ δώρισε στον Πάπα μια εικόνα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Η ακρόαση στη Σιλιανόφσκα-Ντάβκοβα
Τριάντα πέντε λεπτά διήρκεσε και η εμπιστευτική συνομιλία Φραγκίσκου και Σιλιανόφσκα-Ντάβκοβα, με τους οποίους – αναφέρει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι – θέλησε να θυμηθεί ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η γη της Αγίας Τερέζας της Καλκούτας. Ο Ποντίφικας έδωσε στην πρόεδρο ένα χάλκινο ανάγλυφο με τίτλο « Καλώς ήρθατε », τους τόμους των παπικών εγγράφων, το φετινό Μήνυμα για την Ειρήνη, το βιβλίο για το Statio Orbis της 27ης Μαρτίου 2020, που επιμελήθηκε το LEV. Από την πλευρά της, η Μακεδόνισσα ηγέτιδα (κείμενο: la leader macedone ) παρέδωσε μια εικόνα της Παναγίας της Πελαγονίτισσας και ένα ξύλινο ανάγλυφο, έργο ντόπιων τεχνιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου